FONTOS


 

Las Vegasba teszi át székhelyét az Európa-bajnok tornász
Supola artistaként folytatja

A ma 31. születésnapját ünneplő Supola Zoltán eldöntötte: abbahagyja a versenyzést. Az Európa-bajnok tornász, aki hosszú pályafutása során három olimpián szerepelt, és közel 100 magyar bajnoki címet szerzett, már régóta fontolgatta a döntést. Az utóbbi időben sokat volt sérült, a 2000-es sydneyi olimpiára is úgy készült fel, hogy a csuklóját folyamatosan injekciózni kellett. Most elhatározta, nincs tovább.

- Az olimpia óta eltelt időszakot azért edzéssel töltöttem, kint voltam egy barátomnál Kanadában, nála készültem - mondja Supola. - De nem olyan keményen, mint eddig, az volt a célom, hogy ne épüljek le. Aztán nemrégiben közelebbi kapcsolatba kerültem egy nívós cirkusszal, és mielőtt hazajöttem, a jövő év végéig szóló szerződést kötöttem a cirkusz vezetőivel. Artistaként folytatom tovább, ami azért jó, mert úgy kell búcsút intenem a tornának, amit 25 évig csináltam, hogy bizonyos szempontból folytatom, csak más formában. Sokkal jobb ez így, hogy a tudásomnak köszönhetően helyezkedtem el, mint ha betettek volna egy hivatalba, és a nulláról kellett volna újrakezdenem az életemet.


Supit vasárnap búcsúztatják

Supola október 12-én utazik el a feleségével Las Vegasba, ahol dolgozni fog. A cirkusznak hét show-ja van, kettő Las Vegasban, egy Orlandóban, 4 stáb pedig vándorcirkuszként működik. A szervezetnek eddig egy magyar tagja volt, jelenleg Supola egyedül képviseli hazánkat. Hetenként 10 előadáson kell porondra lépnie, úgy érzi, ez egy újabb kihívás az életében, ám ezek a kihívások mindig előbbre vitték. Supolát vasárnap a Dunaferr hivatalosan is elbúcsúztatja, mégpedig a Dunaferr-FTC női kézilabda-mérkőzés előtt.

Tamás Rita, Nemzeti Sport 2001.09.25

SPORTOLÓ

  BARCELONA 1992
  ATLANTA 1996
  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Supola Zoltán