FONTOS


 

"Most ikreket kellene szülnie, Athénban pedig nyernie a csapatban is"
Nagy Tímeát meggyűrűzték


Tízéves születésnapját ünnepelte a Budapest Kongresszusi Központban a Központi Fizikai Kutatóintézet Számítástechnikai Csoportja. A hangulatos és elegáns este egyik fénypontja az volt, hogy a cég igazgatója, Szlankó János bejelentette: négyéves egyéni szponzori szerződést kötnek Nagy Tímeával, a párbajtőrvívás sydneyi női egyéni bajnokával, a Honvéd-LNX versenyzőjével. Móna István, a vívóklub igazgatója elmondta, hogy a termüktől alig néhány száz méterre működő cég ajánlata igen jelentős, s noha a konkrét összeg természetesen üzleti titoknak számít, ő úgy véli, annak a támaszával érdemes is, lehet is felkészülni az athéni ismétlésre.


A szponzori szerződésnek - úgy tűnik - a nyertese mindkét fél, Nagy Tímea és Szlankó János igazgató

Látszólag persze akad némi bökkenő. Tímea ugyanis változatlanul úgy gondolja, hogy - akárcsak Atlanta után - gyermeket szeretne szülni, és amikor Csengének már megvan a kistestvére, ő ismét a vívásra koncentrál; ez a menetrend Sydneyben nagyon bevált. De mi lesz a szülés esztendejében a vívással, a szponzori szerződéssel? Móna István azt mondja, hogy a bajnoknőnek a négy év alatt joga van szülni, a megállapodás azt nem tiltja, hiszen a sikeres athéni felkészülés szakmai kérdéseit is Tímeára bízták. "Legfeljebb úgy kellene megoldani - tette hozzá Móna nevetve -, hogy ha Sydney előtt a világra jött Csenge, majd meglett az olimpiai győzelem is, Tímeának most ikreket kellene szülnie, Athénban pedig nyernie egyéniben is, csapatban is."

A bajnoknő egy szép gyűrűt is kapott ajándékba Horvai Mátyástól, a névadó LNX ügyvezető igazgatójától, a szakosztály elnökhelyettesétől. A Honvéd-vívók és az LNX szponzori szerződése amúgy az év végén jár le, de az elvi megállapodás már megszületett arról, hogy az újabb négy évre szólót hamarosan megkötik. "Számítástechnikai cégekbe ágyazta be magát a klub vívósportja - kommentált Móna -, és ha azt mondom, hogy ezé az ágazaté a jövő, akkor bizakodva tekinthetünk a jövőbe."

A kongresszusi központban lezajlott ünnepségnek egy másik csúcspontjaként a hallgatóság élvezhette Presser Gábor zenéjét, aki éppúgy, mint Nagy Tímea, a Központi Fizikai Kutatóintézet Számítástechnikai Csoportjának szponzoráltja.

A Színes Sport, 2000.11.10

VÍVÁS

  ATLANTA 1996
  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Nagy Tímea