FONTOS


 

Immár az ötödik kontinensbajnokságára készül
Batházi István Berlinben újra Eb-éremre pályázik

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.06.26
------------------------------------------------------------

Rohan az idő, immár az ötödik Európa-bajnokságára készül. Hét éve, Bécsben volt az első, július végén pedig Berlin lesz a következő. A legszívesebben viszont a helsinki Eb-re gondol, hiszen két éve 400 méter vegyesen Európa-bajnok lett. Ô Batházi István, aki - miután a minap megúszta a kiküldetési szintidőt - a német fővárosban is benevez egy éremre. - Megnyugtat, hogy megúsztam a szintidőt, egy pillanatig sem aggódtam miatta, de a neheze csak most jön - mondja Batházi István.
- Két éve négy perc tizennyolc másodperccel lett Európa-bajnok. Ön szerint Berlinben is elég lesz ennyi az aranyhoz?
- Nem hiszem, négy perc tizenhat-tizenhét másodperc kell majd hozzá. Ahogy látom, az olasz Boggiatto idén is tartja a formáját, de mellette bőven van még hely a dobogón.


Batházi István két éve a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokságon egyszer már egészen az aranyéremig jutott (Fotó: farkas józsef)

- Helsinkiben Baditát megelőzve lett első. A románt később doppingolásért eltiltották, Berlinben azonban ismét ott lesz a rajtkövön. Zavarja?
- Nem érdekel. Találkoztam vele a barcelonai versenyen, láthatóan sokat erősödött, úszni sem felejtett el, de ennek ellenére bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon ismét előtte végzek.
- Ön mellett klubtársa, a mindössze tizenhét éves Cseh László rendelkezik szintidővel 400 méter vegyesen. Tart tőle?
- Miért tartanék? Inkább örülök, hiszen jól tudjuk segíteni egymást az edzéseken, és örülök, mert tudom, hogy egy komoly sérülés után tért viszsza. Az viszont kétségtelen, kicsit meglepett, hogy négy perc húsz másodpercet úszott az ifjúsági bajnokságon.
- A csütörtökön rajtoló felnőttbajnokságon a szintidő tudatában inkább csak fürdőzni fog?
- Nehogy azt gondolja ... A váltókkal együtt nyolc számban indulok, komoly sorozatterhelés lesz. Természetesen négyszáz vegyesen és kétszáz vegyesen is nyerni szeretnék, bár tudom, nem lesz egyszerű. Cseh Lacikán kívül Kerékjártó Tamás is komoly időeredményeket ért el mostanában. A bajnokság után edzőtáborba vonulunk, aztán pedig jöhet az Európa-bajnokság. Remélem, legalább annyira kedvelni fogom Berlint, mint Helsinkit ...

ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Batházi István