FONTOS


 

Főszerepet alakíthat a máltai ifi Eb-n
Bodrogi és a kétperces álomhatár

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2001.07.04
------------------------------------------------------------

Tizenhét éves sem volt, amikor tavaly, a valenciai rövid pályás Európa-bajnokságon 200 háton negyedik, 200 pillangón pedig ötödik lett. Kivételes bravúr. És nem ez az egyetlen kiugró eredmény Bodrogi Viktor névjegykártyáján. Százhalombatta büszkesége - ő képviseli a minőségi úszást a városban - tavaly már átélte, milyen ifjúsági Európa-bajnoknak lenni. Kétszáz háton nem talált legyőzőre, és minden esélye megvan arra, hogy a július 5-én rajtoló máltai ifjúsági Európa-bajnokságon sem lesz másképp. Vízi Csaba tanítványa remek előjelekkel várhatja az eseményt - kétszáz háton a felnőtt világranglistán is a legjobbak között található, és kétszáz pillangós időeredménye is közelít a világszinthez.

Bodrogi bizakodik - Máltán mindkét számban mindenképpen a dobogón szeretne végezni, és ötven, valamint száz háton is ott akar lenni a legjobbak között.

"Kétszáz háton tavaly óta azon dolgozom, hogy átlépjem a b?vös kétperces határt. A fehérvári felnőtt országos bajnokságon is elmaradtam néhány tizeddel, remélem, Máltán sikerül beverekednem magam két perc alá" - vélekedett a fiatal százhalombattai, akiről Kiss László szövetségi kapitány is jó véleménnyel van.

"Bodrogi Viktor nem csupán az ifjúsági Eb-n, a fukuokai felnőtt világbajnokságon is komoly szerepet alakíthat. Azt hiszem azonban, az ő esetében is - mint sok mostani ifinél - a jövő évi, berlini világbajnokság lehet a nagy kiugrás helyszíne" - összegzett a kapitány.

Egy biztos, ha nem jön közbe semmi, Bodrogi Máltán is leteheti a névjegyét. Az ifik között immár másodszor...

ÚSZÁS.2003

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Bodrogi Viktor