FONTOS


 

Cseh László Darnyi nyomában
------------------------------------------------------------
forrás: Burkovits Ferenc, Magyar Hírlap 2004.04.15
------------------------------------------------------------

Majdnem fél másodpercet javított a 200 méteres pillangóúszásban Darnyi Tamás 1991 óta érvényben lévő országos csúcsán Cseh László. A világbajnoki ezüstérmes tehetség, akit éppen a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi utódjaként emlegetnek, fő számában, a 400 vegyesen érmet remél a madridi Európa-bajnokságon és az athéni olimpián is.


Cseh László - fotó: Habik Csaba
Miért 200 pillangón indult?
Nagyon jó formában vagyok, a téli felkészülésen elkerültek a sérülések és betegségek, csak az úszásra koncentrálhattam. Edzőim tanácsára álltam rajthoz 200 méteres pillangóúszásban, mert azt mondták, hogy a pillangózás remekül szolgálja a felkészülésemet mind a májusi madridi Európa-bajnokságra, és hát az athéni olimpiára is.

Felkészülés közben országos csúcsot úszni, nem rossz teljesítmény.
Annak külön örülök, hogy egy elég régi csúcsot tudtam megdönteni. Már a verseny közben éreztem, hogy bennem van a rekord.

Ezek után az EB-n a fő számán, a 400 méteres vegyesúszáson kívül a 200 pillangón is rajtkőre áll?
Ezt még nem tudom. Majd megbeszéljük az edzőimmel.

Nem túl korai ez a bombaforma?
Nem, ez nem bombaforma, csak nagyon jó edzettségi állapotban vagyok. Problémamentes volt a felkészülésem, és ez a fontos. Négyszáz vegyesen fitten kell versenyezni, mert csak úgy lehet jó eredményt elérni a világversenyeken.

Hátúszóként kezdte, a 400 vegyes a fő száma, most pillangón remekelt. Melyik a kedvenc úszásneme?
Korábban tényleg a hátúszás volt a favoritom, de most már egyértelmű, hogy a 400 méter vegyes lett a legkedvesebb számom.

Hogy alakul a versenyprogramja az athéni olimpiáig?
A hétvégi felmérő után már a májusi EB van a középpontban, amely május 10-én kezdődik. Aztán pedig nincs megállás, mindent az olimpiai felkészülésnek rendelünk alá.

Vb-ezüstérmesként milyen reményekkel várja az olimpiát?
A legjobb időmet szeretném Athénban is elérni, és ez, ha összehasonlítjuk a többiek időeredményével, mindenképpen dobogós helyezést jelent. A továbbiakról majd a 400 vegyes döntője után szeretnék nyilatkozni.
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Cseh László