FONTOS


 

A barcelonai világbajnokságon ennél is jobb időt tervez
Cseh remek formában

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.06.17
------------------------------------------------------------

Lassan Darnyi Tamással egy szinten emlegethetik a nevét. A mindössze 17 éves Cseh László ugyanis olyan időeredménnyel (4:15.39) diadalmaskodott 400 méter vegyesen a barcelonai nemzetközi viadalon, ami láttán sokan felkaphatták a fejüket.


Cseh állítja, a világbajnokságon ennél is jobb idôre lesz képes 400 méter vegyesen (Fotó: Meggyesi Bálint)
Egy biztos, ennél jobbat az idén csak az amerikai Phelps és a japán Mori tudott (az utóbbi csupán néhány századdal). 4:15.39. Darnyi körül-belül ennyivel lett Európa-bajnok 1993-ban, Sheffieldben… Júliusban azonban világbajnokság következik, ahol a rövid pályás Európa-bajnoki bronzérmes tehetség akár éremre is pályázhat. A felvetést főszereplőnk korainak tartja, ám nem tagadja: a barcelonai vb-n ennél jobb időt tervez. De még vissza egy kicsit a vasárnapi úszásához.
"A reggeli előfutamban négy perc húsz másodpercet úsztam, éreztem, hogy könynyedén megy, így arra törekedtem, hogy a döntőben megjavítsam a legjobbamat. Amikor beértem a célba, azt gondoltam, négy perc tizenhat másodperc körül lesz az eredményem, tehát számomra is meglepő volt ez a négy perc tizenöt” – mondja Cseh, aki szerint ha van ellenfele – pontosabban olyan rivális, aki a hajrá során is tartani tudja vele a tempót –, akkor még jobb lehetett volna a produkciója. Hogy mennyivel?
"Talán egy másodperccel, talán többel, ám a legfontosabb, hogy a világbajnokságon hozzam ki magamból a maximumot. Ott ellenfelem is lesz, egy kicsit sem ereszthetek ki a futam végére. Az edzőm, Turi György azt mondja, a világbajnokságon még jobb leszek, és én hiszek neki” – folytatta a spartacusos fiatal.
Zágráb és Athén után – ott a LEN-ponttáblázat alapján a legeredményesebb férfi versenyző lett – Barcelonában is bizonyította, ott a helye az elitben. Viszont nem sokat pihenhet, hiszen csütörtöktől vasárnapig Székesfehérváron rendezik az országos bajnokságot. Természetesen Cseh Lászlóval.
"A bajnokságon nem indulok négyszáz méter vegyesen, a hátúszószámokon lesz a hangsúly, és a tervek szerint gyorson is elindulok. Mivel már kvalifikáltam magamat a világbajnokságra, nem az időeredmény lesz a fontos Székesfehérváron, hanem az, hogy minél több aranyérmet gyűjtsek” – fejezte be Cseh, aki a világbajnokságon a hosszabbik vegyesúszószám mellett 200 méter háton is rajtkőre lép. Ott nem sok esélye van az éremre. Vegyesen viszont egyre nagyobb…

ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Cseh László