FONTOS


 

Súlyos egyéniség
Czene - némi diéta után - újra csatasorba áll

------------------------------------------------------------
forrás: Salánki Miklós A Színes Sport 2001.05.22
------------------------------------------------------------

Ha egyelőre nem is túl szorgosan, de legalább már készül a jövő nagy versenyeire Czene Attila. Olimpiai bajnok vegyes úszónk a napokban tért haza Amerikából és első lépésként klubot váltott. A Sport Pluszból a Ferencvárosba, dr. Sós Csaba neveltjei közé igazolt.

Mi tagadás, alaposan fel kell kötnie az úszónadrágot, ha újra az élvonalhoz akar tartozni. Mert már nem az a vékony fiú, aki Sydneyben csak hajszállal maradt le a dobogóról. Most inkább a nehézsúlyúak mezőnyében indulhatna, egyesek szerint jó kilencven kilót nyom.


Amikor még kedvvel úszott

- Nem tudom pontosan, hány kiló, de első pillantásra látszik, hogy van rajta súlyfelesleg - mondja Sós Csaba. - Nem is ez a legnagyobb probléma, sokkal inkább pszichikailag van rossz állapotban. Mindenesetre már az is nagy szó, hogy a napokban megjelent az uszodában és közölte, újra csatasorba állna.

A klasszistól pedig aligha lehet megtagadni a segítséget. Egyelőre naponta egyszer jár edzésre, később már emelni lehet az adagját, amint itthoni teendőit elintézte. Versenyeken még nem indul, azaz az országos bajnokságon váltóban talán rajtkőre áll.

- Sydney után, érthető okokból, előbb pihent, de aztán elment a kedve az egésztől. Most újra szeretnénk feltámasztani benne a harci kedvet. S bár nem éppen a legszebben nyilatkozott a szövetség vezetéséről, ez az ő ügye, engem csak a jövő érdekel. Az, hogy mire lesz képes a medencében.

ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Czene Attila