FONTOS


 

Egerszegi Krisztina
------------------------------------------------------------
forrás: PK - Melódiák
------------------------------------------------------------

Jó évjárat ez a ' 74-es év. (már magamból kiindulva gondolom ezt, jó csak vicc volt :) Ebben az évben született Egerszegi Krisztina, Egér, Krisztina királynő, a nemzet egérkéje, stb ... Lehetne fokozni a titulusait, de az tény, hogy négyszeres olimpiai bajnok, kétszeres VB, kilencszeres EB és sokszoros Magyar bajnok. S most ismét hódító útjára indul. Talán sikerül neki az, ami még senkinek sem, azaz 3 olimpián is győzedelmeskedik ugyanazon számban, a 200m-es hátúszásban. Amilyen akaratos, még sikerül is neki.

Nem lenne csoda, ha kedvenc városa épp Barcelona lenne, mert amit itt művelt egy hét leforgása alatt a St. Jordi uszodában, hát az valami fantasztikus. Minden idők egyik legnagyobb úszójának tartják, többszörösen is az Év sportolónője, sorra kapja a rajongói levelek tömkelegét, reklámozza a Plussszt, szóval ő igazi "sztár", híres ember, Magyarország védjegye. S ő méltó próbál lenni e címhez. De nem lehet könnyű elviselni az esélyesség terhét. Ezt bizonyítja a ' 94-es VB, ahol sokak szerint leszerepelt a 2. helyezésével. Ugyan mi történhetett akkor, Egér szerint : "Én akkor már rég a visszavonulásommal foglalkoztam, mert eldöntöttem, hogy vége lesz a kora reggeli ébresztőknek, a több hetes edzőtáborozásoknak, s méltó búcsú lesz a világbajnoki győzelem".. De sajnos, vagy szerencsére ez nem következett be. Sajnos, mert így egy boldog pillanattal maradtunk szegényebbek, és szerencsére, mert így még szurkolhatunk neki Atlantában, ahol nevéhez méltón fog szerepelni, reméljük.

S visszavonulása után, majd normális életet élhet, amire már ő is vágyik. Befejezi a TF-et, úszóovit nyit, és gyerekekkel akar foglalkozni, mert "nem lenne szívem bekergetni őket a vízbe, amikor látom rajtuk, mennyire nem kívánják" - idézem Krisztinától. Ha ő visszavonul, akkor egy időre megint klasszis úszónő nélkül maradunk, és csak remélni lehet, hogy Kovács Ági felnő a feladathoz, és folytatja a hagyományokat. De az még a jövő zenéje.

Egerszegi Krisztina
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Egerszegi Krisztina