FONTOS


 

Egerszegi Krisztina karácsonya
------------------------------------------------------------
forrás: CS.A. She 2000.12.21
------------------------------------------------------------

Egerszegi Krisztína nevét az egész ország ismeri. Visszavonult a versenyszerű sportolástól, de neve továbbra is reflektorfényben maradt. Karácsony eltt jelent meg a pályafutásáról szóló videokazetta, amely már kapható a boltokban. Született egy kisfia Bálint, aki betölti az életét. Boldog feleség és édesanya.

-Aki abbahagyja a rendszeres sportolást, általában felszed néhány kilót. Te ráadásul szültél egy hatalmas babát, mégis épp olyan vékony vagy, mint aktív sportoló korodban. Nagyon csinos vagy, hogy csinálod?

-Ez adottság kérdése. Összesen 14 kilót híztam, amikor vártuk a babát. Terhességem alatt odafigyeltem arra, hogy olyan ételeket egyek, amire a babának szüksége van. Szülésnél már lement rólam 10 kiló, a maradék 4 kilót meg szép lassan leadtam.

-Meghatározott étrend szerint étkezel, vagy teljesen mindegy mit eszel, akkor sem látszik rajtad?

-Odafigyelek az étkezésemre. Sok zöldséget, tejterméket eszem, húsok közül a szárnyasokat szeretem, de ha megkívánok egy szelet süteményt megeszem, és nem gondolok arra, hogy hízlal.

-Az úszókarriered végérvényesen befejezdött, ezt már sokszor elmondtad, de biztosan van helyette más, amit szívesen csinálnál?

-Nem tudom. Az uszásból valóban karriert csináltam, de most ami nekem fontos, az a család, a gyerek, a gyerekek, és ha valaki karriert akar elérni, akkor a család háttérbe szorul. Lehet, hogy nem lesz több karrier, a család lesz az, ami nekem a karriert jelenti.

-Otthon fogsz maradni?

-Nem, úgy beszéltük meg a párommal, hogy ha lehet itthon maradok a babával, amíg óvodás korú lesz. Azt gondolom, hogy másfél éves kora után már tudok mást csinálni, de csak olyat, amit nem az idejébl veszek el.

-Van valami konkrét elképzelésed?

-Tervezzük a nvéremmel, hogy úszásoktatást csinálunk, de majd meglátjuk.

-26 éves vagy, van-e most versenyhelyzet az életedben?

-Nincsen. Annak idején, amikor úsztam, a verseny volt az, ami nehezebb volt. A felkészülés, az edzések is nehezek voltak, de ami igazán elfárasztott, az mindíg a verseny volt, az eltte lév izgalmak, a feszültség. Jó érzés, hogy ez már nincsen.

-Otthon vagy a babával. Fzl, vezetsz háztartást?

-Igen rendszeresen fzök, ami kicsit nehezemre esik, ha ess, borús id van, mert ötletem sincs olyankor, mi legyen az ebéd. A páromat meg hiába kérdezem, neki mindegy. Ha szépen süt a nap, nincsenek ilyen gondjaim, egész hétre kitalálom a fznivalót.

-Ritkán fested magad, látszik, hogy szép a bröd, mit használsz, mit teszel azért, hogy így nézzél ki?

-Egyetlen egy különleges fogásom van. Zuhanyozás után az arcomat még hideg vízzel külön lezuhanyozom. Nem szappanozom az arcomat, arclemosótejet, arckrémet használok, rendszeresen járok kozmetikushoz, mint minden n. Mást nem igazán teszek azért, hogy így nézzek ki.

-Tudsz elegáns lenni, de ha sportosan öltözöl, akkor is nagyon csinos vagy. Miben érzed igazán jól magad, milyen az öltözködési stílusod?

-Ez mindíg a hangulatomtól függ, attól, hogyan ébredek. Ha olyanom van, felkapok egy farmert, amiben jól érzem magam, de amikor elegánsabban akarok kinézni, szoknyát veszek fel, és akkor meg az a jó.

-Közeleg a karácsony. Hogy ünnepeltek? Együtt az egész család vagy szűk családi körben örültök az ünnepnek?

Tízen vagyunk karácsonykor, mert egy ikerházban lakunk a nvéremékkel , az anyuék mellettünk laknak, és 24-én együtt vacsorázunk, együtt bontjuk ki az ajándékokat.

-Mi lesz a karácsonyi vacsora?

-Szerintem ugyanaz, mint tavaly. Vanília-illetve borhableves, rántott hal, rántott pulyka, majonézes krumpli, csirkesaláta, és utána a szokásos karácsonyi sütemények.

-Mekkora fátok lesz?

-Egy kicsivel nagyobb, mint én vagyok, mert kisasztalra tesszük a fát.

-Kinek a feladata a fadíszítés?

-Tavaly az els közös karácsonykor, amikor rendes nagy fánk volt, a párom 38 fokos lázzal feküdt, így minden rám maradt. A fadíszítés, az ajándékok megvásárlása, becsomagolása, elszállítása az családjához. Egyedül a fa tartóba állítását kellett megcsinálnia. De azt mondtam nem szeretnék még egy ilyen karácsonyt. Most megint elkezdte mondogatni, hogy fáj a torka......

-Bálint mit kap karácsonyra?

-Kap egy kis sznyeget a szobájába, egy játszósznyeget, kis vonatot, játékokat.

-Hogy állsz a karácsonyi elkészületekkel?

-Már novemberben mindent megvettünk, csak az ajándékokat kell becsomagolni, fát venni és a szokásos ünnep eltti sütés-fzés marad hátra. Már nagyon várom a karácsonyt.

A SHE internetes ni magazin nevében boldog, békés, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Egerszegi Krisztina
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Egerszegi Krisztina