FONTOS


 

104. országos bajnokság, Székesfehérvár
A bajnokság meglepetésembere: Flaskay Mihály
Az olimpiai aranyérem a cél

------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.07.02
------------------------------------------------------------

Flaskay Mihály. A húszéves egri fiatalember jött, látott, és kétszer is győzött a bajnokságon, száz méter mellen ráadásul egy perc két másodpercen belüli idővel lett első. Korábban ilyen teljesítményre csak Rózsa Norbert és Güttler Károly volt képes.


Flaskay Mihály a fehérvári formánál is jobbat remél az Európa-bajnokságon
Nem kell őket bemutatni ... Flaskayt viszont igen, eddig ugyanis egy ifjúsági Eb-arany (ötven mellen) volt a legjobbja. Edzője, Krajnyák György szerint a felnőtt Európa-bajnokságon is leteheti a névjegyét.
"A cél egyértelmű: olimpiai bajnoki aranyérem világcsúccsal. Természetesen egy folyamatról van szó, amelynek az első állomása volt két éve az ifjúsági Eb-arany. Akkor tizennyolc éves volt. Most húsz, teljesen más izomzattal, férfivé vált, és most érkezett el az idő arra, hogy ilyen időeredményeket érjen el. Ha azt kérdezi, képes lesz-e a berlini Eb-n is hasonlóra, a válaszom: igen, mert a csúcsforma kitarthat, másrészt pedig már tapasztaltam, Misit mindig feldobja a világversenyek hangulata. Az Európa-bajnokságon döntőbe kell jutnia, hasonló időeredménnyel, később viszont - ha százszázalékos körülmények között dolgozhatunk - azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy az athéni olimpián egy percen belül úszik majd" - összegzett Krajnyák.
Flaskay az edzőjével ellentétben még nem emleget olimpiai aranyérmet, sőt, nem titkolja, a bajnokságon sem várt magától ilyen kiugró időeredményt.
"Tudtam, hogy lehet keresnivalóm száz mellen is, a győzelemre is gondoltam, viszont az időeredmény sokkal jobb, mint vártam. Hogy valaha képes leszek-e percen belüli teljesítményre? Nagy álom, az athéni olimpia alatt huszonkét éves leszek, ami ideális kor. Szóval, rajtam nem fog múlni. Az Európa-bajnokságon szerintem a mostaninál többet tudok majd, részben mert a tét láttán sohasem szoktam összeomlani, részben pedig azért, mert biztos vagyok benne: a mostani formám átmenthető Berlinre" - mondta a meglepetésember.

ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Flaskay Mihály