FONTOS


 

Güttler: most jön a hetedik!
Világcsúcs kell a váltóba kerüléshez?
------------------------------------------------------------
forrás: SE, SPORT plusz, 1999.07.21
------------------------------------------------------------

Güttler Károlyról, a volt világcsúcstartó és Európa-bajnok mellúszóról van szó, aki bár nyolcvanhét óta tartozik a világelitbe (Strasbourg), Törökországban még turistaként sem járt. Most megy, és mint mondja, cseppet sem izgul, nem zavarja a török-kurd ellentét, az, hogy - nem tévedés - 22 ezer (!) rendőr vigyáz majd arra, hogy ne robbantásoktól legyen hangos a 24. úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokság.

- Nyolcvannyolcban, a szöuli olimpia alatt is fokozott készültség volt, nem beszélve az atlantai játékokról, ahol szintén lépni is alig lehetett a rendőröktől - mondja Güttler. - Nem zavar, sőt, megnyugtató, hogy odafigyelnek arra, hogy ne legyen gond az Európa-bajnokság ideje alatt.

# Az isztambuli lesz a hetedik Európa-bajnoksága. A kérdés kézenfekvő, a korábbi hat közül melyik volt a legkedvesebb?

- Szerintem ön is tudja a választ.

# A sheffieldi?

- Talált. Ott úsztam világcsúcsot, ott nyertem Európa-bajnokságot száz mellen. Emlékszem, minden dobogós kapott egy rozsdamentes ollót az érem mellé. én is kaptam, nagy hasznát is vettem az építkezés alatt.

# Elkészült a Güttler-lak?

- Kész van, egy gyönyörű faházat képzeljen maga elé.

#A szombaton véget ért ifjúsági Európa-bajnokságon egy bizonyos Komornyikov nevű orosz fiatal száz és kétszáz mellen is kiváló időeredménnyel nyert. Elképzelhetőnek tartja, hogy Komornyikov a felnőtt kontinensbajnokságon is győz?

- Minden elképzelhető. A százas idejénél azért tudtam én már jobbat is. De azt, hogy Törökországban mennyit úszom, ne is kérdezze. Meglátjuk.

# A perth-i világbajnokságon nagy vihart kavart, hogy bár száz mellen jobbat úszott Rózsa Norbertnél, nem kapott helyet a vegyes váltóban. Elképzelhetőnek tartja, hogy Isztambulban ott lesz a 4x100 méteres kvartettben?

- Most úgy érzem, ahhoz, hogy tagja legyek a váltónak, világcsúcsot kellene úsznom száz mellen. Erre viszont nem látok olyan nagy esélyt.

# Mikor úszik először az Európa-bajnokságon?

- Nem sok időm lesz, a hétfői nyitónap reggelén már az uszodában leszek. A százméteres mellúszás előfutamában indulok. Remélem, a hetedik Európa-bajnokságom sem lesz sikertelenebb a korábbiaknál.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Güttler Károly