FONTOS


 

Harminckét évesen a negyedik olimpiájára készül
Güttler: bármi megtörténhet Sydneyben

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2000.05.17
------------------------------------------------------------

Kis túlzással, csókolommal köszönnek neki a világversenyeken -- ő a rangidős a nemzetközi élmezőnyben. Harminkét éves, és immár Szöul, Barcelona és Atlanta után a negyedik olimpiájára készülhet. Ami már most biztos, Güttler Károly száz mellen ott lesz Sydneyben -- a hét végi athéni Akropolisz-kupán úszta meg a kiküldetési szintidőt. Nem tagadja, megnyugodott.

-- Jobb így, legalább a további nemzetközi viadalokon, például szombattól Monte-Carlóban, már nyugodttan versenyezhetek -- mondja Güttler. -- Athénban csak az óra volt az ellenfelem, mivel a mezőny nem volt túlságosan erős. Reményedtem abban, hogy a svéd Isaksson az ötven után százon is elindul -- ő biztos húzott volna az első ötvenen --, ám nem vállalta a számot. Mindegy -- a lényeg, hogy megúsztam a szintidőt.

-- Miért nem vett részt Athénban a kétszáz mellen?

-- A versenyprogram nem tette lehetővé, és ami különösen bosszant, hogy Monte-Carlóban sem tudom vállalni a kétszázat. Pénteken este fogunk beesni, másnap reggel pedig pont a kétszázzal kezdenék. Ott is a száz mell lesz a hangsúlyos.

-- Ami tény, az olimpián immár nem kell számolnia a 96-os olimpiai bajnokkal: a belga Deburghgraeve ugyanis visszavonult.

-- Örülük neki, egy riválissal legalább kevesebb. Bizakodó vagyok, éppen most gondoltam végig, májusban három éve nem úsztam ilyen jól, pedig egyáltalán nem lettem fiatalabb.

-- Olyan mint a jó bor?

-- Minden tekintetben kiegyensúlyozott vagyok, most azt mondom: bármi megtörténhet Sydneyben.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Güttler Károly