FONTOS


 

Immár a harmincötödiket tapossa a klasszis
Güttler döntőbe vágyik

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.06.23
------------------------------------------------------------

A matuzsálem, a vénember, a kőkorszaki szaki ... Egyik bélyeg sem zavarja. Miért is zavarná, amikor immár a harmincötödik évét taposva is maradandó teljesítményre képes. A minap Zágrábban ötven mellen országos rekorddal diadalmaskodott. Már kitalálhatták, Güttler Károlynak hívják az illető úriembert, aki nem tagadja, a júliusi berlini Európa-bajnokságon több számban is döntőbe akar kerülni.
"Az ötven mellen elért országos csúcsom volt a születésnapi meglepetésem, ugyanis éppen Zágrábban töltöttem be a harmincnegyediket. Jól ment az úszás, élveztem, és már most elárulhatom, a júliusi berlini Európa-bajnokságon három számban is döntőbe akarok jutni. Ötven és száz mellen, valamint a 4x100 méteres vegyes váltóval, az utóbbiban az érmet sem tartom elképzelhetetlennek" - így a Bp. Spartacus úszója.
Már kiderülhetett, Güttlert a hölgyekkel ellentétben nem zavarja, ha a korát emlegetik, sőt, erőt ad neki, hogy "vénemberként" is tartani tudja a lépést az elittel.
"Tudom, hogy lassan közeleg a vesztem, de a testem és a lelkem is tiltakozik, amikor a visszavonulásra gondolok. Szeretem az úszást, és valahol büszke vagyok arra, hogy immár a harmincötödikben járva is képes vagyok az egyéni legjobbamra. Az ötven mellen elért rekord szerintem száz méter mellen is kamatozni fog, ha egy perc kettő másodperc alá kerülök, ott lehetek a várva várt fináléban" - folytatta.
Güttler egyébként ha befejezi - odébb van az még ... -, akkor is marad a medence partján. Könnyen előfordulhat, sportdiplomáciai pályára lép.
"Ha befejezem, mindenképpen az úszás mellett akarok maradni. Szó van róla, hogy később az úszószövetségben is szerepet vállalok majd. Természetesen már az is nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak a sportolói bizottság elnökének" - zárta nyilatkozatát főszereplőnk, aki amúgy Zágrábban is koccintott a születésnapjára, ám az igazi ünneplés szombaton következett. A Güttler família a Duna partján köszöntötte a volt világcsúcstartót. Bográcsgulyás, torta, jókedv, kacagás. Na, nem sokáig, csütörtöktől a székesfehérvári országos bajnokságon érdekelt az egykori Európa-bajnok.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Güttler Károly