FONTOS


 

Horváth Péter elszánt
"A személyes jelenlétem fontos"

------------------------------------------------------------
forrás: (g. n.), A Színes Sport 2001.01.05
------------------------------------------------------------

Már több mint egy éve annak, hogy a világbajnoki bronzérmes váltó két tagja, Horváth Péter (képünkön) és Zubor Attila elhagyta edzojét, Széchy Tamást, és Olaszországban Gyertyánffy Tamás irányításával folytatták a felkészülést Sydneyre. Új edzojük az olimpia elott megsértodött, mivel nem utazhatott velük Sydneybe, ezért cserbenhagyta tanítványait.

Az ötkarikás játékok utáni pihenot követoen a két válogatott úgy döntött, hogy Gyertyánffyval szeretne felkészülni az idei világbajnokságra, aki nem mondott nemet. Horváth már tavaly novemberben megegyezett az úszószövetség és a Sport Plusz SE elnökével, Gyárfás Tamással valamint Kiss László szövetségi kapitánnyal a folytatásról, és a Garda-tó partján az év végén elkezdte a felkészülést.

"Horváth Péter nagyon elszánt - mondta régi-új edzoje, Gyertyánffy Tamás. - Jól halad, látszik, hogy komolyan veszi a feladatát, és sikeresen akar szerepelni az idei világbajnokságon. Elsosorban a hátúszásra figyelünk, mert az Péter legerosebb száma, de természetesen a többi úszásnemet sem hanyagoljuk el. Az eredményt illetoen jósolni még nem tudok, de bízom a versenyzomben. Jó lenne, ha az elkövetkezendo világversenyekre elkísérhetném a tanítványaimat, mert továbbra is az a véleményem, hogy a személyes jelenlétem fontos az eredményességük szempontjából."

ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Péter