FONTOS


 

A hagyományőrző Kiss-műhely
------------------------------------------------------------
forrás: SPORT plusz, 1997.08.30
------------------------------------------------------------

Kiss Lászlónak, Kovács Ági edzőjének Sevillából sem kellett érem nélkül hazajönnie, a "legaranyosabb" mindjárt két aranyéremmel gazdagította edzője gyűjteményét is.

- Ági az olimpia után, az Eb-t megelőzően már háromszor javította meg az Európa-csúcsot, várható volt, hogy most is jó időt tud úszni. Az Eb-n aztán szerencsére ez beigazolódott, sikerült negyedszerre is megjavítania a rekordot. A 200-nál nyugodtabb voltam, ugyanis a hosszabb távon jobban kijön a tudás, az állóképesség és a technikai felkészültség és ez Áginál most nagyon összhangban volt. Csakúgy, mint 100-on, ahol ugaz, jobban féltettem őt, hiszen a rajtfordulón van még mit javítani, de szerencsére tökéletesen oldotta meg a feladatát.

- A későbbiek folyamán Ági marad a két bevált mellúszó számnál vagy bővül a repertoár?

- Ági tipikus mellúszó. Nála esetleg még a vegyes jöhetne szóba, amit egyébként szakmailag nagyon szeretek, mert sokat segít a felkészülés során. Javít az állóképeségen és megbontja az edzések egyhangúságát. Az idén már ment versenyeken vegyest, és a korosztályában benne van az első háromban. Egyelőre azonban maradunk a mellúszásnál, ott érvényesül igazán egyedi technikája, amit senki más nem úszik a mezőnyben. Mert Ági - de mondhatnám Egerszegit és Güttlert is -, a technikájával és nem a fizikumával nyeri a versenyeket.

- Mi lesz akkor, ha a többiek is elsajátítják az új technikát?

- Azért ez nem egyik napról a másikra negtanulható valami, de addigra meg úgyis kitalálunk valami mást, most azonban lépéselőnyben vagyunk ...

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss László