FONTOS


 

Az EB-n a helsinki eredmények túlszárnyalása a célja a magyar csapatnak
Kiss többet vár négy éremnél

------------------------------------------------------------
forrás: Sal Endre, Nemzeti Sport 2002.06.20
------------------------------------------------------------

Kiss László szerint alakul a csapat, lassan tisztázódik, hogy kik állnak rajtkőre a július végi, berlini Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány reméli, az érmek számában a legutóbbi, helsinki Eb-szereplést is túlszárnyalja a csapat.


Kiss László szövetségi kapitány optimistán tekint a kontinensbajnokság elé
Akkor négy érmet nyert a küldöttség, Kovács Ágnes szokásos medálgyűjteményét (két arany, egy ezüst) Batházi István toldotta meg egy Eb-győzelemmel. De nézzük, mit is vár Berlintől a szakmai munka felelőse.
"Kezdeném a hölgyekkel. Kovács Ági a zágrábi formájával meggyőzött arról, hogy jó úton halad, biztos vagyok benne, hogy az Eb-n száz és kétszáz mellen realizálja a tudásfölényét, vagyis ismét Európa-bajnok lesz. Risztov Évi lehet a csapat másik ásza, sokat fejlődött, ám az ő érdeke is az, hogy reálisan lássunk: kétszáz pillangón és négyszáz vegyesen sem ő az aranyérem első számú várományosa. Bízom abban, hogy Reményi Diána kétszáz mellen és négyszáz vegyesen is döntőbe jut, és el tudom képzelni, hogy a női négyszer száz méteres vegyes váltó a legjobb hat között végez. Ha most kellene leadni a nevezést, akkor Kovács Ági úszna mellen, Szepesi Nikolett háton, gyorson Risztov Évi, pillangón pedig a fiatal Taray Katalin. Persze ez még változhat" - értékelt a kapitány, aki szerint a férfiaknál is lehet érmünk, az viszont még kérdéses, hogy ki szállítja.
"Több versenyzőben is benne van a lehetőség. Horváth Péter ötven vagy száz háton alkothat maradandót, sokat várok Bodrogi Viktortól kétszáz pillangón, és bízom benne, hogy Zubor Attila is a világbajnoki formáját nyújtja majd száz gyorson. Kíváncsi vagyok Gáspár Zsolt száz pillangójára, és ugyancsak izgat, mit nyújt majd négyszáz vegyesen Batházi István és a fiatal Cseh László. És akkor még nem említettem Güttler Károlyt, aki a zágrábi viadalon is bizonyította, nem fog rajta az idő. Újoncból nem lesz hiány, Kerékjártó Tamás, Rudolf Roland és ha a magyar bajnokságon is jól úszik, Kiss Boldizsár is ott lesz az Eb-n. A négyszer száz méteres vegyes váltót hagytam a végére, a Horváth, Gáspár, Güttler, Zubor kvartett akár érmet is nyerhet Berlinben" - összegzett Kiss László, aki hozzátette: a székesfehérvári magyar bajnokság (június 27-30.) után véglegesítik a keretet.
A kapitány tehát négy éremnél is többet vár. Jó lenne, ha nem csalna a szimata ...

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss László