FONTOS


 

Nagy József hazai környezetben
Ferenczy Orsolya is újrakezdi a mesteredzővel

------------------------------------------------------------
forrás: (rm), A színes Sport 2002.04.17
------------------------------------------------------------

Nagy József hét hónapos amerikai kitérő után újra a megszokott környezetben, a Bp. Honvéd uszodájában végzi a munkáját. Amikor az ismert úszóedző a hazatérés mellett döntött, természetes volt, hogy ott folytatja, hiszen nem is bontották fel a szerződését, csupán fizetés nélküli szabadságra ment.

- Eredetileg februárban akartam hazajönni, de márciusban még versenyek voltak - mondta Nagy József, aki North-Carolina államban fiatalokkal foglalkozott. - Kicsit kellemetlen volt otthagyni az iskolát, hiszen elkezdtem egy munkát, amit nem tudtam befejezni. Elbúcsúztattak, bár visszavárnak. Most itthon akarok dolgozni, de már megtanultam, soha ne mondd, hogy soha.


Nagy József hazai medence széléről tanítja a tehetségeket

Nem ez az első tengerentúli küldetése a kitűnő szakembernek, már többször visszahívták az Egyesült Államokba. Legismertebb tanítványa, az olim-piai- és világbajnok mellúszó, a világrekorder Mike Barrowman. Arra nem vállalkozik, hogy megnevezze, a honvédos versenyzők közül a jövőben kitől várhatunk kiugró eredményt. A tervekről a jövő héten egyeztet a klub elnökével. Korábban az volt a cél, hogy két úszója jusson ki az olimpiára. Ezt teljesítette, hiszen Kovács Krisztina és Ferenczy Orsolya is rajthoz állhatott Sydneyben. A 100 m pillangón országos csúcstartó Ferenczy is visszatérésre készül, s ebben segítségére lesz a Honvéd régi-új edzője.

- Orsi tavaly november óta nem úszik. Szeretne az Egyesült Államokban tanulni, s ezért újrakezdi. Ha Ferenczy komolyan veszi az úszást, segíthetek neki ösztöndíjhoz jutni.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Nagy József