FONTOS


 

Güttler Károly egy évig biztosan marad a klubnál
Risztov hétfőn debütált a Spartacusban
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2000.11.14
------------------------------------------------------------

Hétfőn debütált a Kőér utcai Bp. Spartacus uszodában a háromszoros ifjúsági Európa-bajnok Risztov Éva, aki azért döntött úgy, hogy Hódmezővásárhely után Budapesten folytatja pályafutását, mert a sydneyi olimpiát követően szakított korábbi edzőjével. Nos, a vásárhelyi illetőségű tini hétfőn délután már a Turi György vezette spartacusos úszócsapattal tréningezett.

- Nagyon tetszik minden, ég és föld a különbség a Kőér utcai és a hódmezővásárhelyi uszoda között. Ez fedett, s minden lehetőség adott, hogy nyugodtan tudjak készülni - mondta a délelőtti "uszodabejárás" után Risztov, aki a családjával együtt a XIII. kerületben bérel lakást, és keddtől a Csik Ferenc Gimnázium első osztályában koptatja majd az iskolapadot.

-Nehezen megy a váltás?

- Nem könnyű, hiszen nemcsak klubot, hanem várost is váltottam. Szokatlan még, de biztos vagyok benne, hogy megoldom a nehézségeket.

- Mit vár a környezetváltozástól?

- Mindenképpen jobb eredményeket szereték elérni. Turi Györggyel abban maradtunk, továbbra is a kétszáz pillangó, valamint a négyszáz és a nyolcszáz gyors lesz a hangsúlyos.

- A jövő júliusi, fukuokai világbajnokságon, első alkalommal, a hölgyek is versenyezhetnek ezerötszáz gyorson. Lenne hozzá kedve?

- Ezerötszáz métert úszni nem kedv kérdése, de nem tagadom, kipróbálnám magamat. A világbajnokság mellett természetesen a máltai ifjúsági Európa-bajnokságon is szeretnék jól szerepelni, ott az aranyérem a célom.

*

A hírek szerint Güttler Károly még a hét folyamán aláírja a szerződését a Bp. Spartacushoz, az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok mellúszó egyéves megállapodást köt a klubbal.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Risztov Éva