FONTOS


 

Romário Rózsával fényképezkedett
A Copacabanán strandoltak, de a Maracanában is jártak
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 1999.11.10
------------------------------------------------------------

Rio de Janerióban edzőtáboroznak a Nagy József vezette Honvéd-úszók. Az olimpiai bajnok Rózsa Norberttel fémjelzett csapat nem véletlenül kötött ki Brazíliában, a világhírű Flamengo hívta meg Nagyot és úszóit. Tavaly, a szintén honvédos mellúszó, Kovács Krisztina már járt a Flamengónál, sőt, a klub színeiben a brazil bajnokságon is elindult.

A mostani, négy hétre tervezett dél-amerikai túra alkalmával az összes honvédos Flamengo-sapkában úszik majd. Bár csak néhány napja érkeztek a brazil nagyvárosba, nem mindennapi élményekkel lettek gazdagabbak.

Különösen Rózsa Norbert, akit a Flamengo labdarúgóinak egyik edzése után bemutattak a világbajnok, egykor Barcelonában is játszó focistának, Romáriónak. A két világelső (Rózsa ugyebár háromszoros világbajnok) nem csak egy fotó erejéig állt össze, Romário a traccsparti végén egy dedikált labdát is adott a magyar olimpiai bajnoknak. A honvédos különítmény játék közben is megnézte Romárióékat, ott voltak a Maracana-stadionban, a 80 ezer nézőt vonzó Santos--Flamengo találkozón (1--0-ra nyert Pelé volt csapata, azaz a Santos).

A honvédos úszók a Copacabanán laknak, és már többször megfordultak a világhírű strandon. Ha valaki azt gondolná, hogy a Nagy-tanítványok pihenni mentek a dél-amerikai kontinensre, az nagyot téved. Napi két edzéssel készül a csapat, sőt, már versenyeken is elindult. No, nem mindenki, csak a fiatalok. Kovács Krisztina és Ferenczi Katalin a brazil juniorbajnokságon vett részt. Elsöprő sikerrel. Kovács száz mellen (1:12.57) és kétszáz mellen (2:36.80) lett első, Ferenczi pedig száz háton (1:05.86) és kétszáz háton (2:19.11) diadalmaskodott. A brazil serdülőbajnokság sem maradt magyar versenyzők nélkül, Szántó Szintia és Ferenczy Orsolya szerepelt a viadalon. Szántó két elsőséget szerzett, száz mellen (1:15.04) és kétszáz mellen (2.41.44) győzött. Ferenczy mérlege: száz pillangón (1:02.49) első, száz gyorson (59.67) pedig harmadik hely.

A különítmény következő versenye 11 nap múlva lesz, akkor Rio állam felnőtt bajnokságán vesz részt. És az is biztos, hogy a Flamengo labdarúgóinak meccsére is kimennek még. Ha már egyszer egy klubba tartoznak Romárióval...
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Rózsa Norbert