FONTOS


 

Ági szurkol, a mester nyugdíjba megy


Nagyszabású partit adott vasárnap este Sydneyben az úszóversenyek befejezése alkalmából a sportág egyik legnagyobb felszerelés-szállítója, az Arena. A márka két reklámembere: Kovács Ágnes és az orosz Alekszandr Popov.

- Óriási felhajtás volt, még Juan Antonio Samaranch is megjelent az összejövetelen - mesélte Kiss László, az olimpiai bajnok Kovács Ágnes mestere. - Ágit körülrajongták, főleg a japánok, tekintettel arra, hogy jövő júliusban Fukuokában ők rendezik a világbajnokságot, s Ágit tekintik az egyik legvonzóbb sztárnak.

Kiss szerint egészen biztos, hogy a tanítványa ott lesz a vb-n, s még négy évig úszik, függetlenül attól: realizálódik-e az amerikai egyetemi tanulmányokkal kapcsolatos terve. Ha a tengerentúlra költözik, akkor januárban kezdi a tanulást.

- Most a pihenés, a kikapcsolódás következik mindkettőnk számára. Ági itt marad az olimpia végéig, nagyon jól érzi magát, egyik versenyről a másikra megy. Ahogy négy éve Egerszegit, úgy most őt kíséri mindenhova Darnyi Tamás. Én hétfő este indulok haza.

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya még elmondta, hogy december 14-én ünnepli a 60. születésnapját, s utána nyugdíjba vonul. Kissnek számos külföldi ajánlata van, de eszébe sem jut, hogy más országban folytassa, itthon akar dolgozni. Meggyőződése: a magyar úszósport rendelkezik annyi tehetséggel, hogy túljusson az őrségváltáson, s megújulva, győzelemre is esélyes versenyzőkkel vegyen részt az athéni olimpián.

A Színes Sport, , 2000.09.26

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000
  Kovács Ágnes