FONTOS


 

Kiss László nem tréfál
"Előbb produkálni kell"

A versenyzők arra sem kaptak garanciát, hogy részvételük esetén a tréner is a sydneyi stáb tagja lesz. A döntéssel Kiss László szövetségi kapitány is egyetértett.

- Csak azt mondhatom, előbb produkálni kell, utána beszélhetünk juttatásról. Ha Zubor és Horváth teljesít, természetesen szó lehet a költségtérítésről. Arról pedig nem mi döntünk, hogy kik alkotják az olimpiára utazó edzői keretet, csak javaslatot tehetünk a MOB-nak - értékelt a kapitány.

Kiss korábban egyértelműen kijelentette, az olimpiai részvételre pályázó versenyzőknek - kivéve a tengerentúlon tanulók - kötelező elindulniuk a márciusi, budapesti felkészülési versenyen. Kiss úgy tudja, Zubor és Horváth nem jön Budapestre, ők az "amerikás" magyar úszókhoz hasonlóan, a szintén márciusban esedékes nyílt amerikai bajnokságon akarnak indulni. Más hírek viszont arról szólnak, Zuborék letettek a tengerentúli szereplésről, természetesen az anyagiak miatt. Marad tehát a hazai felkészülési viadal.

Izgalmas verseny lesz...

EDZŐI LICENC. Eldőlt, hogy a felnőtt és az ifjúsági országos bajnokságra a Komjádi uszodában kerül sor, előbbire június 1. és 4. között. Arról határoztak, hogy a jövőben csak szövetségi licenc birtokában lehet oktatói vagy edzői tevékenységet végezni. Az engedély elnyeréshez a Testnevelési Egyetem úszás tanszékével közösen kialakítandó vizsgaanyagot kell teljesíteni. A versenybírókra ugyanez vonatkozik.

SE

Rekordmezőny Athénban

Nagy az érdeklődés az athéni rövid pályás világbajnokság (március 16-19.) iránt, eddig 540 -új csúcs - úszó jelezte részvételét, és az is biztos, hogy hetvenegy ország képviselői lesznek jelen az immár ötödik rövid pályás vb-n. Az amerikai csapatban ott lesz a hátúszás koronázott királya, Lenny Krayzelburg, és a 25 méteres medencében is módfelett eredményes Jenny Thompson, aki a néhány napja zárult Világkupán összesítésben négy számban diadalmaskodott. Az ukrán küldöttség tagja a vegyesúszó Jana Klocskova, a románé Camelia Potec, és rajthoz áll Athénban a szlovák Martina Moravcová is. Magyarországot a gyorsúszó Szabados Béla képviseli, nem esélytelenül. A Világkupán százon és kétszázon első magyar szerencsés esetben érmet is nyerhet, főleg, hogy a hírek szerint az ausztrál küldöttségnek nem tagja a világcsúcstartó Ian Thorpe.

SE, Nemzeti Sport 2000.02.25.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000