FONTOS


 

102. országos bajnokság, Komjádi uszoda
Kiss: Nem lep meg
Rózsa nem indul az Eb-n


Rózsa Norbert hozta a formáját, pontosabban szólva: a parton igen, a vízben nem. Vasárnap még úgy volt, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis elindul a június végi helsinki Európa-bajnokságon.

Nem fog...

Széchy Tamás, az olimpiai bajnok régi-új edzője egyetért a talán végleges döntéssel. Gyanítható, az úszópápa is értesült tanítványa vasárnapi produkciójáról (a Komjádiban nem láthattuk Széchyt), elmondták neki, milyen eredményt ért el Rózsa a Sport Plusz 4x100 m-es vegyes váltójában. A bajnokságon csak váltóban szereplő háromszoros világbajnok repülőrajttal produkált mellen 1:03.66-os időeredményt, ami kiemelkedőnek egyáltalán nem mondható.

Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Rózsa visszavonta Eb-indulását. "Nem lep meg a döntés, a vegyes váltós teljesítményét én sem tartom jó produkciónak. A repülőrajt körülbelül hét tizedet jelent, az egy perc négy másodperc feletti eredmény pedig a mai mellúszást tekintve közepesnek mondható időeredmény."

Azzal, hogy Rózsa nem indul Helsinkiben, eggyel kevesebb lehetősége van az olimpiai kiküldetési szint teljesítésére. Úgy hírlik, augusztusban, a nyílt görög bajnokságon akar Sydneyt érő teljesítményt produkálni. Nem mellékes, száz mellen 1:02.51, kétszázon 2:15.36 a kiküldetési szint. Az atlantai Rózsának nem okozna gondot. A jelenleginek sem fog?

SE

*

Ian Thorpe többszörös világcsúcstartó ausztrál úszó edzőjével és két társával együtt három hétig az egyesült államokbeli Colorado Springsben edzőtáborozik. Don Talbot, az ausztrál úszóválogatott kapitánya szerint azért van szükség a helyváltoztatásra, mert külföldön várhatóan kevesebb újságíró zaklatja majd a versenyzőket. A 44 fős keret már korábban elhagyta Sydneyt és a nyugodtabb Brisbane-be utazott: -- Azért jöttünk ide, hogy a fiatal úszókat távol tartsuk önöktől -- jelentette ki az újságíróknak Talbot.

*

Vittel-kupa, Dunkerque

Érdekesebb eredmény. Férfiak. 100 m pillangó: Esposito (francia) 52.96

SE, Nemzeti Sport 2000.06.07

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000