FONTOS


 

Hétezer indulót várnak a szervezők
Öbölátúszás Balatonfüred és Tihany között


Eshet eső, fújhat szél, a nyár egyik legnagyobb és legnépszer?bb úszóversenye akkor sem marad el. A Magyar Marathon Klub által rendezett Pannon GSM öbölátúszásról, vagy más néven a Wesselényi-emlékversenyről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a Remiz étteremben. Augusztus 6-án, optimális időjárási körülmények esetén akár hétezren, kis- és nagycsaládosok, munkahelyi társaságok és baráti körök is nekivághatnak a Balatonfüred és Tihany közötti 3,6 kilométeres távolságnak. Az útvonalon 100 méterenként lehorgonyzott árbócos hajók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról. Minden rajtoló úszósapkát vehet át, míg a célba is érkezők a vereseny emblémájával ellátott pólót kapnak.

Az első futamot 9 órakor indítja el a világ- és Európa-bajnok úszónő, Kovács Ágnes, majd harminctagú csoportokban 1-2 percenként lehet a vízbe csobbanni. Délben az igazolt versenyzők küzdhetnek a Wesselényi-vándorserlegért az újdonsült kontinensbajnokkal, a cím védőjével, Batházi Istvánnal. Az utolsó csapat várhatóan 14 órakor indul el. A 14 és 20 év közötti lányok és fiúk kategóriájában egy telefonkészülék is gazdára talál. De díjazzák az abszolút kategória első négy helyezettjét, a különböző korosztályok győzteseit, a legidősebb öbölátszelő pedig a balatonfüredi önkormányzat különdíját kapja.

A megméretésre - amely része az ISM Top 25 eseménysorozatának - előzetesen és a helyszínen is lehet nevezni. Az utolsó felkészülési lehetőség pedig az előző napi, balatonalmádi strandátúszás lesz.

(kovács a.), Nemzeti Sport 2000.07.29

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000