FONTOS


 

Naponta négyórányi fűtésre volt pénzük
Zubor, Horváth: Gyertyánffy, vagy vége

Továbbra is kérdéses, mi lesz a világbajnoki bronzérmes Zubor Attila, Horváth Péter kettőssel, ami biztos: jelenleg nincs edzőjük a módfelett eredményes úszóknak. Mint ismeretes, az olimpiára Olaszországban a Descenzanóban élő Gyertyánffy Tamás segédletével készültek fel, ám korántsem biztos, hogy visszatérnek a kint élő trénerhez. Zubor a napokban tárgyalt Gyertyánffyval, ám nem jutottak közös nevezőre. Az ok: természetesen az anyagiak. Mint Zubor lapunknak elmondta, ahhoz, hogy továbbra is Olaszországban tudjanak készülni, nem kevés pénzre lenne szükségük (papíron a Sport Plusz versenyzői, de fizetést nem kapnak). Nem titkolta, a lakásbérléssel együtt havi háromszázezer forintra lenne szükségük. Ennyi pedig nincs: "Amikor tavasszal kint voltunk, persze saját pénzből, egy életre megtanultuk a nélkülözést. Naponta csak négy órát fűtöttünk, többre nem volt pénz. Úgy voltunk, fizetünk, hátha meglesz az eredménye. Meglett, ott voltunk az olimpiai ötödik vegyes váltóban, más kérdés, hogy a szereplésért kapott pénz nem teszi ki azt, amit befektettünk az olaszországi hónapok alatt. Ilyen háttérrel hosszú távon nem megy" - vélekedett Zubor.

Felvetődik, miért nem tréningeznek Budapesten? Zubornak erre is van válasza: "Nem tudom elképzelni, hogy itthon ússzunk. Sokan mondták, miért nem kérjük fel edzőnek Darnyi Tamást. Nos, már azért is csak köszönettel tartozunk, hogy eddig segítette a munkánkat. Ő annál elfoglaltabb, hogy csak a mi felkészülésünkkel foglalkozzon. Másnál viszont nem akarunk úszni. Pontosabban Olaszországban Gyertyánffynál, de hát az anyagiak" - zárta nyilatkozatát Zubor, aki nem tagadja, januárig várnak. Ha addig nem találnak támogatót az olaszországi úthoz, akkor még az is előfordulhat, hogy befejezik az úszást.

Huszonévesen...

SE

Batházi: négy év

Mint ismeretes, a hódmezővásárhelyi Risztov Éva a továbbiakban a Bp. Spartacusban folytatja az úszást. A háromszoros ifjúsági Európa-bajnok november 13-án kezdi a tréningeket a Kőér utcában, ahová ő kopogtatott be: "Ő jelentkezett, mi nem csábítgattuk, ami viszont tény: nem szabad engedni, hogy egy ilyen szintű versenyző elvesszen a magyar úszósport számára. Erre is volt esély, hiszen Éva mindenképpen el akart jönni Hódmezővásárhelyről. Lehetőséget kapott, a szparis munkastílus nem ismeretlen számára, remélem, mindez az eredményekben is kamatozik majd." - összegzett Turi György, a Bp. Spartacus edzője. A Kőér utcai uszodához kapcsolódó hír, hogy bár a négyszáz vegyesen Európa-bajnok Batházi István a tengerentúlra ment tanulni, újabb négy évre elkötelezte magát a Spartacushoz.

SE, Nemzeti Sport 2000.10.31.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000