FONTOS


 

Egy tucat biztos pont az úszóválogatottban

Bár akadnak még fontos és kevésbé fontos nyitott kérdések, több a biztos, mint a bizonytalan jelölt Kiss László olimpiai úszócsapatában. A szövetségi kapitány ígéretéhez híven - függetlenül a kérdőjelektől - vasárnap, az országos bajnokság utolsó napján megnevezte minimum 12, maximum 18 olimpikonját.

- A MOB hagyja jóvá a válogatást, én csak javaslatot teszek az úszószövetség elnökségének jövő heti ülésére - hangsúlyozta Kiss, majd sorolta a neveket.

nők: Kovács Ágnes (Bp. Spartacus), Risztov Éva (Hódmezővásárhely), Kiss Annamária (Dunaferr), Ferenczy Orsolya (Bp. Honvéd), Lakos Gyöngyvér (FTC)
férfiak: Czene Attila, Zubor Attila, Horváth Péter (Sport-Plusz), Güttler Károly, Batházi István (Bp. Spartacus), Szabados Béla, Gáspár Zsolt (FTC)


Rózsa Norbert kap még egy esélyt
A kapitány jelezte, hogy a nőknél Kovács Kornélia (Gyula), a férfiaknál Bodrogi Viktor (Százhalombatta) a július 27-30. között a franciaországi Dunkerque-ben sorra kerülő ifjúsági Eb-n harcolhatja még ki az olimpiai részvételt. Simon Jácintra és Szűcs Tamásra (mindkettő FTC) a 4x200 m-es gyorsváltóban számít.

- A felsoroltakhoz csatlakozhat a váltókra való tekintettel még egy tartalék és természetesen Rózsa Norbert is - jelentette ki a kapitány. - Az olimpiai- és világbajnoknak feltétlenül biztosítani kell a szintteljesítés esélyét. Ezért a korábbi tervektől eltérően részt vesz a július 2-9. közötti Eb-n Helsinkiben, majd rajthoz áll augusztus első napjaiban a görög nyílt bajnokságon is.

Rózsa mellett Kiss A., Kovács Á., Zubor, Horváth P. és Batházi lesz ott a finn fővárosban a kontinensbajnokságon. - Kicsi, de erős csapat - mondta Kiss. - Mindenki "munkából" versenyez majd, a fő cél az olimpia.

Kiss László, aki a vasárnap véget érő bajnokságon szerzett tapasztalatai alapján is egyértelműen derülátó az olimpiai esélyeket illetően, hangsúlyozta: nagyon örül a szigorodó doppingellenes harcnak, a vérvétellel is járó ellenőrzéseknek, mert meggyőződése, hogy ez a magyar esélyeket növeli. - Három-négy érem, közte egy arany és 24-32 pont megszerzése az olimpiai célkitűzés - mondta a kapitány.

[origo], 2000.06.035.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000