Mottó: "Nem a győzelem, a részvétel a fontos" - Coubertin
  
KatacaSport KATACA Fórum vendégkönyv Sitemap E-mail adathu

Országos bajnokság, június 1-4.

Rózsa újabb esélye
Az országos úszóbajnokság előtt egy héttel szponzori szerződést kötött a szövetség az Észak-magyarországi Hulladékgyűjtő Konzorciummal, a cég támogatja az úszók idei hat bajnokságát, a gyerektől a felnőttig. Az összeget nem hozzák nyilvánosságra, de Ruza József annyit elmondott, hogy nyolc számjegyű.

Hazaérkeztek tegnap a magyarok a barcelonai versenyről, Kiss László szövetségi kapitány elmondta, hogy az elmúlt napokban elég sűrű volt a program, mert előtte Athénban és Monte-Carlóban is versenyeztek a legjobbak. Kovács Ágnes torka még mindig fáj, a 200 méteres mellúszást megnyerte ugyan, de 150 méternél visszaesett, edzője szerint ez is mutatja, hogy nem teljesen egészséges. A bajnokságon azért részt vesz, és Kiss László úgy tudja, hogy az Amerikában tanuló Czene és Szabados kivételével mindenki indul. Illetve a klubok köztartozásai még módosíthatják a rajtlistát, mert egyelőre többen nem tudták igazolni, hogy nincs adó- vagy tb-tartozásuk. A szövetség hiánypótlásra szólítja fel őket, és ha a bajnokság kezdetéig nem mutatják be a papírokat, nem indulhatnak. A korábbi hírekkel ellentétben Rózsa Norbertet is nevezték a 100 és a 200 méteres mellúszásra. Ha Rózsának a jövő héten nem sikerülne megúsznia az olimpiai szintet, Kiss László augusztus 15-éig vár, mert addig lehet módosítani az olimpiai nevezéseket. Mint mondta, egy olimpiai bajnokot nem akar megfosztani az indulási lehetőségtől.
L. Z., Magyar Hírlap 2000.05.27.

Nemzetközi lesz a csütörtöktől vasárnapig tartó úszó országos bajnokság, ugyanis eldőlt: a görög válogatott -- Tóth Ákos szövetségi kapitány vezetésével -- is a Komjádi uszodában tempózik majd. A görögök jönnek, Szabados Béla és Czene Attila viszont nem vesz részt a bajnokságon, sőt a hírek szerint Czene az olimpiáig nem is jön haza, az Egyesült Államokból utazik Sydneybe. Rózsa Norbert, -- aki Czenével és Szabadossal ellentétben még nem úszott kiküldetési szintidőt -- felkészületlennek érzi magát, ezért csak váltóban indul. Kiss László elmondta: ha a versenyző a végleges nevezési határidőig megússza a szintidőt, akkor ott lehet az olimpián. A kapitány reméli, a bajnokságon többen is teljesítik a szintidőt, valamint abban is bízik: megtalálja a férfi 4x200-as gyorsváltó negyedik-ötödik emberét és a női vegyes váltó végleges összeállítását.




Segítőszándékú leveleket a info@kataca.hu postaláda fogad.
Kiötlötte, megalkotta és fenntartja (ha van kedve+ideje): [Kataca] © 1996/2003
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

  OB 2000
  HELSINKI EB 2000
  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000

 
SPORTÁGAK

  OLIMPIA
  VÍZILABDA ÚSZÁS
  MŰÚSZÁS MŰUGRÁS
  KAJAK-KENU EVEZÉS
  VITORLÁZÁS SZÖRF
  ÖTTUSA
 
 
KATACA.HU

  HOME SITEMAP
  KÉPRIPORTOK
  GYÖNGYSZEMEK
  VENDÉGKÖNYV
  FÓRUM E-MAIL