FONTOS


 

Úszás.1999 Szétszakadt a sátortető
A szélvihar megrongálta a szentesi sátortetős uszodát, kedden hajnalban több mint háromméteres hasadék keletkezett a sátoron. Ez persze - a pólósok mellett - az úszókat is érzékenyen érintette, hiszen edzéslehetőség nélkül maradtak. Igaz, nem sokáig, a mellúszóbajnok Bessenyei Tamás például Békéscsabán tréningezik a továbbiakban. Hogy meddig? Szibrik Imre, Szentes polgármestere már intézkedett, várhatóan a hét végéig megjavítják a sátortetőt.

Három hónapig nem úszhat a négyszeres olimpiai bajnok amerikai Amy van Dyken, mivel másodszor is megműtötték a vállát. Az 1996-os atlantai olimpia egyik legeredményesebb úszónője gyorsúszás közben szenvedett vállsérülést. Van Dyken mindamellett nem tett le arról, hogy ott legyen a sydneyi olimpián.

Tíz éve, 1989. november 11-én szenvedett halálos közlekedési balesetet Victor Davis, a kanadai úszósport büszkesége. Davist a montreali baleset után a helyi Notre Dame kórházba szállították, ám ötvenegy órával a szerencsétlenség után elhunyt. A kanadai úszót tragikusan korán, 25 évesen érte a halál. Kiemelkedő alakját vesztette el a sportág, hiszen Davis a mellúszás egyik jeles egyénisége volt. A nyolcvannégyes Los Angeles-i olimpián megnyerte a kétszáz méteres mellúszást, a nyolcvanhatos madridi világbajnokságon pedig száz mellen volt első.
Franziska: cigeretta, cukrászda, Krayzelburg
A német Bild című lapban megjelent fotón fiatal hölgy cigarettázik, látszik, hogy nagy élvezettel fújja a füstöt. Ami nem is lenne érdekes, ha nem tudnánk, hogy az illető a neves német úszónő, Franziska van Almsick. A felvétel Los Angelesben készült. A fotóriporter a 21 éves úszónőt az amerikai úszóvilágbajnok, Lenny Krayzelburg balkonján kapta lencsevégére. Két hétig vendégeskedett ott. Új szerelem? Ki tudja? A két fiatal láthatóan jól megvan egymással, ez szentigaz.
Steffen Zerner, aki hat éven keresztül irányította Franziska edzéseit, Berlinben maradt. Együtt éltek, de fél évvel ezelőtt elváltak útjaik. "Tudok arról, hogy Krayzelburgnál vendégeskedett" -- mondta Zerner.
Franziska fiatal kora ellenére gazdag. Reklámokkal 17 millió márkát gyűjtött össze és még mindig nem mondott le arról, hogy ott legyen a sydneyi olimpián. Együtt edz az amerikaiakkal, naponta 7-8 kilométert úszik. Régen készült ilyen keményen, de jelenleg legalább három másodperccel lassúbb az öt évvel ezelőtt 200 gyorson felállított 1:56.78 perces világcsúcsánál.
Talán azért, mert a szemtanúk szerint Franziska minden edzés után a cukrászdában időzik...


Úszás.1999 >>> Úszás.2000 >>> Úszás.2001 >>> Úszás.2002
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.1999

KÉPEK

  magyar válogatott

 
LINKEK