FONTOS


 

Versenyen kívüli siker
Dél-afrikai-magyar a világválogatott élén

Már nem csupán egyszerű edzőként járja a világot Tőrös Károly. A Dél-Afrikába elszármazott kitűnő úszószakembert a közelmúltban nagy megtiszteltetés érte, hiszen a világválogatott szövetségi kapitányává nevezték ki. Igaz, csupán a napokban kezdődő Jóakarat Játékok idejére.

A Brisbane-i eseményen az Egyesült Államok, Ausztrália és Európa legjobbjai mellett a világ más részéről származó úszók is csatasorba állnak.

- Azt hiszem, eddigi munkám elismerését is jelenti ez a felkérés - mondja Tőrös Károly, aki az Ausztráliába utazás előtti napokat hazai vizeken töltötte. - Komoly versengés várható, hiszen a Jóakarat Játékokon pénzt is kapnak a versenyzők. Elég legyen annyi, hogy egy világcsúcs ötvenezer amerikai dollárt ér, így valószínűleg megdől néhány rekord.


Tőrös, a világválogatott mestere

A szakember legnagyobb sikerének azonban azt tartja, hogy régi tanítványának sikerült visszaadnia az önmagába és a jövőbe vetett hitet. Természetesen az úszás segítségével.

- A sportágban járatosak bizonyára ismerik Natalie Du Toit nevét, aki három évvel ezelőtt 400 vegyesen magyar bajnokságot nyert. Szerencsétlen 17 éves kislány az év elején motorbalesetben térdből elvesztette az egyik lábát. Sikerült rávennem, hogy ne adja fel, folytassa tovább a sportolást. Folytatta, ráadásul nem a mozgássérültek között versenyez, 800-on és 1500-on már igen figyelemre méltó eredményei vannak. Nem lehetetlen, hogy előbb-utóbb a nagy világversenyeken is bemutatkozhat.

jánosy, A színes Sport 2001.08.23

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001