FONTOS


 

Fogcsikorgatás helyett örömsport

Bán Sándor, a Hódtáv úszóinak vezetőedzője országos bajnokokat nevelt Vásárhelyen, legutóbb Risztov Évát a tavalyi sydneyi olimpiára "repítette ki". Korábban az olimpiai bajnok Czene Attila is Bán keze alatt dolgozott tizenegy éves koráig.

- Mióta az eszemet tudom, mindig is olimpikonokat akartam nevelni - nyilatkozza Bán. - Sikerült. Gyorsan hozzáteszem, Sydney óta nem beszélünk egymással Évával. A kenyértörés oka az, hogy - a sportág nagy felfedezettjeként - a jóindulatú, de a hátam mögötti szakmai suttogások megingatták az egymásba vetett bizalmat. Évi Vásárhelyen mindent megkapott, 50 ezer ember állt mögötte pénzzel, szeretettel. Bármi is történt, a most már a Bp. Spartacusban sportoló Éva az olimpiai éremig is eljuthat.


A bajuszos Bán és a dél-afrikai tinik

Bán nemrégiben Dél-Afrikában járt, Klerksdorpban szívesen látták őt.

- A Szeged nagyságú városban 22 korosztályos bajnoki címet szereztek a kölykök a kezem alatt. Még riport-alany is lettem az ottani televízióban. Ennek köszönhető, hogy a kocsimból ellopott összes iratomat visszahozták a tv médiaosztályára. Csak a pénzem hiányzottÖ Ötéves szerződést kínáltak, két évet vállaltam, az eddig is partnernek bizonyuló szegedi tanárképző főiskola ennyi fizetés nélküli szabadságot ad. Segédedzőm a lányom lesz, és néhány sportoló is velem tart. Ott egzisztenciális fogcsikorgatás helyett örömsportot űzhetnek.

Szegedi Ircsi, A színes Sport 2001.08.30

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001