FONTOS


 

Felszólal a MÚSZ elnökségi ülésén
Keresik Czene Attiláék utódait
Széchy a vidéki úszósportért

Nagy örömmel tett eleget a dobozi származású úszószakember, Széchy Tamás (képünkön)a békéscsabai Delfin Alapítvány kérésének, hogy vállalja el a kuratórium elnöki tisztét. A tíz évvel ezelőtt létrehozott alapítvány sokat tesz a régió sportjáért. A szűkebb pátriájára mindig szeretettel gondoló mester a Magyar Úszószövetség jövő heti elnökségi ülésén felszólal a csabai, az alföldi úszósport érdekében azért, hogy mihamarabb megtalálják Czene Attila és Szabados Béla utódait. A KSI mintájára kellene szervezni az utánpótlást szerte az országban. Véleménye szerint a vidék úszóélete szinte megállt a fejlődésben.

Az egész magyar úszósport nevében köszöni, hogy a lelkes békéscsabai sportbarátok annak idején létrehozták az alapítványt, amely most szeretné, ha a régió tehetséges gyermekeit a békési megyeszékhelyre irányítanák, és a József Attila Kollégiumban helyeznék el őket. Széchy Tamás nagyra becsüli Budavári Istvánt, a Békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzőjét. So-kat köszönhet neki a sportág.

dányi, A színes Sport 2001.12.01

Arccal a vidék felé

Szegeden és Makón vendégeskedett Kiss László szövetségi kapitány, Ruza József, az úszószövetség fotitkára és Horváth Zsolt szakfelügyelo. A dél-alföldi út során Szegeden Bartha László polgármesterrel vitatták meg az úszósport helyzetét, majd Makón Buzás Péter, a város elso embere fogadta a küldöttséget. Mint Kiss László elmondta: mindkét városban megnyugtatták az úszószövetség vezetoségét, a jövoben még több erkölcsi és anyagi támogatást kap a sportág a régióban. A újabb vidéki látogatás amúgy jelképes ereju, a szövetségben ugyanis arra törekednek - ez lenne az alapja az elképzelt nemzeti úszóprogramnak is -, hogy egyre több vidéki bázisa legyen az úszásnak. Nem csupán szóban érvelnek, ennek jele, hogy jövore az összes korosztályos bajnokságot vidéki városokban rendezik (Székesfehérvár, Eger, Kaposvár), nem mellékesen pedig a válogatottak is vidéken, Százhalombattán és Dunaújvárosban tréningeznek majd november 26-tól.

SE, Nemzeti Sport 2001.11.16

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001