FONTOS


 

Felkészülési viadal a Komjádiban
Kovács Ági nem az órával versenyez

A sydneyi olimpia óta nem úszott. Szombaton és vasárnap viszont fog, hiszen az olimpiai bajnok Kovács Ágnes is vízbe megy a Komjádi uszodában esedékes felkészülési versenyen. Nem ő lesz az egyetlen neves versenyző, ugyanis - többek között - Güttler Károly, Zubor Attila, Horváth Péter, Bodrogi Viktor és Risztov Éva is rajtkőre lép, ám kétségtelen, a legtöbben a kétszáz méteres mellúszás ötkarikás bajnokára kíváncsiak.

Nos, Ági szombaton ötven mellen, vasárnap pedig százon szerepel, kétszázon viszont nem, ugyanis a tengerentúli, phoenixi edzőtáborozás során jobbára a rövidebb távokat gyakorolta.

Ha már a több mint két hónapos amerikai tréningezés szóba került: Ági szerint még nem sikerült tökéletesen átállnia, éppen ezért a Komjádi uszodában sem vár magától kiugró eredményt: "Az idő nem izgat, fontosabb, hogy a rajtom és a fordulóim rendben menjenek" - vélekedett a hétszeres Európa-bajnok.

Nagy kérdés, mit nyújt a felkészülési viadalon - amelyen a tengerentúlon tanuló válogatottak kivételével a többieknek kötelező az indulás - Zubor Attila, aki mint ismeretes, csak januárban kezdte el az edzéseket, ráadásul az átigazolásával is gondok akadtak. Szombaton immár a Darnyi Tamás SC színeiben versenyez majd. Zubor mindenesetre bizakodó: szerinte nem lehet panasz a formájára. Ott lesz a Komjádi uszodában a már említett Horváth Péter is, aki Gyertyánffy Tamás irányításával Olaszországban, Descenzanóban készül. Horváth az év elején egy svájci viadalon "megvillant" - remekelt háton a rövid pályás versenyen -, szombaton és vasárnap a Komjádiban kiderül, hogy nagymedencében mire képes.

A százhalombattai Bodrogi Viktor és az immár spartacusos Risztov Éva a szakemberek szerint maradandót alkothat a Komiban, és sokan tartják, a nagy nyilvánosság előtt most debütáló tizenkét-tizennégy éves fiatalok is leteszik a névjegyüket. Egy biztos, néhány hete a dunaújvárosi válogatott edzőtáborozás után remek időket úsztak a tinik a balatonf?zfői versenyen. Talán a Komjádiban is így tesznek...

SE, Nemzeti Sport 2001.04.07

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001