FONTOS


 

Fehérvár, úszófellegvár

Három éven át, ha csak néhány napra is, de Székesfehérvár lesz a magyar úszósport fellegvára, a koronázóváros nyerte el ugyanis a felnőtt országos bajnokság rendezési jogát. Nem elírás, a szerződés három évre szól, tehát Kovács Ági, Güttler Károly és a többi magyar klasszis minden évben "megmutatja magát" Székesfehérváron (június 21-24. között lesz az első vendégeskedés).

"A tizenegy éve épült uszodánkban intenzív úszóélet zajlik, amit természetesen fejleszteni akarunk. Ennek része a felnőtt országos bajnokság is - és nem tettünk le arról, hogy idővel ifjúsági Eb-t rendezzünk. Az, hogy három éven át nálunk lesz a bajnokság, lehetőséget ad arra, hogy olyan műszaki fejlesztéseket is elvégezzünk, amelyeket későbbre terveztünk. Szintén fontos szempont, hogy a sportszerető fehérváriak megcsodálhatják a legjobb magyar úszók produkcióját, a helyi fiatal versenyzők pedig plusz motivációt kapnak, hiszen testközelből láthatják majd a magyar világklasszisokat"- összegzett Dániel András, a fehérvári úszószövetség elnöke, a Magyar Úszószövetség edzőbizottságának tagja, aki nem hallgatta el, többeknek nagy szerepe van abban, hogy a bajnokság hozzájuk költözik. Mint elmondta, Warvasovsky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, Horváth Miklós Csaba, a sportbizottság elnöke, és a városi fürdőigazgatóság vezetője, Ferenczy Géza is támogatta az elképzelést.

SE, Nemzeti Sport 2001.05.26

Ob a vízilabda Eb alatt Székesfehérváron

Hosszú évtizedek után ismét vidéken, Székesfehérváron rendezik meg az úszó országos bajnokságot, mivel az egybeesik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság utolsó négy napjával.

- Szakmai okok miatt június 21. és 24. között tartjuk bajnokságot, hiszen a fukuokai vb egy hónappal később, július 23-án kezdődik - nyilatkozott az MTI-nek Ruza József, az úszó szövetség főtitkára. - Mivel az ob idején Budapesten a vízilabda Eb miatt nincs megfelelő uszoda, ezért Székesfehérvárra visszük a viadal. A város ingyen bocsátja rendelkezésre a létesítményt.

Sporthírek, 2001.02.28

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001