FONTOS


 

Tizenhat évesen döntött a visszavonulás mellett az ifi Európa-bajnok
Molnár Katalin: vége!

Meglepő, meghökkentő... A lényeg: az idei, máltai ifjúsági Európa-bajnokságon egy aranyéremmel és két ezüsttel záró, mindössze tizenhat éves Molnár Katalin befejezte a pályafutását. Letette az úszósapkát a Bp. Spartacus úszója, annak ellenére, hogy idén kilencedik (!) is volt a négyszáz vegyes felnőtt-világranglistáján.

Ha arra gondolnak, nem beteg. Nem is sérült. Mint kiderült, már nem talált motivációt az úszásban...

Tizenhat évesen.

- Több éve terveztem, hogy befejezem az úszást, ám most érett meg az elhatározás - mondja a kora ellenére meglehetősen határozottan.

- Éppen most, amikor három érmet is nyert az ifi Eb-n?

- Igen, három érmet nyertem, de összességében rossz élmény volt, csalódásként éltem meg az Európa-bajnokságot. Nem titok, úgy utaztam el Máltára, hogy négyszáz vegyesen kiváló esélyem van a győzelemre. Nem nyertem, kikaptam a klubtársamtól, Reményi Dianától.

- Ettől még nem dől össze a világ, én például boldogan kiegyeznék egy ifi Eb-ezüsttel is.

- Én másképp érzek. Ez volt az utolsó jele annak, hogy jobban teszem, ha befejezem. Nem titok, az évek során szépen lassan elment a kedvem az úszástól. Már edzésre sem járok, és meg kell, hogy mondjam: egyáltalán nem hiányzik az uszoda. Jó, hogy nem kell minden reggel háromnegyed ötkor kelnem, jó, hogy nem kell naponta tizenöt-tizenhat kilométert úsznom.

- Ahogy hallom, a döntése végleges...

- Az, ellenben a sporttól semmiképpen sem akarok elszakadni, a póló kifejezetten érdekel. Azt hiszem az úszástudásommal nem lenne gond, a szakemberek pedig majd eldöntik, hogy alkalmasnak találnak e a játékra. Éppen ezért a napokban mindenképpen felkeresem Faragó Tamást. És nem csak sport van a világon, tanulni is szeretnék.

- Azt tudja, hogy még jelenleg is huszadik a világranglistán négyszáz vegyesen?

- Tudom, de annyira már nem érdekel...


Egyetemi verseny, Gainesville

Férfiak. 50 yard gyors: 1. Gáspár Zsolt 20.78. 100 yard gyors: 1. Gáspár 46.02. 200 yard gyors: 1. Sz?cs Tamás 1:41.26. 500 yard gyors: 1. Sz?cs 4:37.64. 1000 yard gyors: 1. Batházi István 9:45.38. 200 yard mell: 1. Batházi 2:04.72. 200 yard vegyes: 1. Batházi 1:53.99

Nők. 50 yard gyors: 2. Nyíry Anna 24.85

Batházi István triplázni, Gáspár Zsolt és Sz?cs Tamás pedig duplázni tudott a tengerentúli egyetemi viadalon. A South Carolina színeiben tempózó hármas mellett Nyíry Anna is dobogóra állhatott, ő ötven yard gyorson lett második.

SE, Nemzeti Sport 2001.10.17

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001