FONTOS


 

Kiss László szövetségi kapitány visszavárja Molnár Katalint
Hawaii és díszpolgári cím

Kovács Ágnes ismét medencébe megy, a tengerentúlon, a Phoenixben tréningező és tanuló magyar klasszis Tempe városa után péntektől Hawaii-on áll rajtkőre. Az Arizona State University vörös-sárga sapkáját viselő hétszeres Európa-bajnok az University of Hawaii ellen szerepel, reméljük hasonló sikerrel, mint legutóbb Tempében, ahol kétszáz yard mellen 2:12.18-as produkcióval állt elő.

Kovács Ági tempei teljesítménye Kiss László szövetségi kapitány érdeklődését is felkeltette. A szakmai munka első embere telefonon beszélt az olimpiai bajnokkal.

"Ági megnyugtatott, hogy minden igényt kielégítő körülmények között tréningezhet, jól érzi magát, és a jelek szerint a formájára sem lehet panasz. Habár a yardos időeredményeket nehéz átszámolni, a mostani úszása ötvenméteres medencére átszámítva kettő perc, harminc másodpercen belüli. Ami jó jel, az első és a második száz yard között csak két és fél másodperc volt a különbség, ez is mutatja, minden rendben van az állóképességével." - értékelt a kapitány.

Kovács Áginak amúgy október 23. alkalmából díszpolgári címet adományoz a Kőbányai Önkormányzat. Mint megtudtuk, az elismerést igazoló okmányt Ági távollétében az édesanyja veszi majd át.

A sok jó hír után némi rossz. Mint beszámoltunk róla, a motiváció hiányára hivatkozva befejezte pályafutását Molnár Katalin, a Bp. Spartacus tizenhat éves ifjúsági Európa-bajnoka. Nem túlzás, a tehetséges versenyző döntése - az idén kilencedik is volt négyszáz vegyesen a felnőtt világranglistán - megviselte Kiss Lászlót.

"Sajnálom, hogy Katalin így döntött, ám továbbra is abban bízom, csupán pillanatnyi megingásról van szó, és idővel rájön, nemcsak a sportágnak van szüksége rá, hanem neki is a sportágra. Olvastam, hogy azt nyilatkozta, az vette el végképp a kedvét, hogy csak második lett négyszáz vegyesen a máltai ifjúsági Európa-bajnokságon. Én akkor is azt mondtam, és most is: egy ezüstérmet nem szabad kudarcként megélni. Jövőre Berlinben rendezik a felnőtt Eb-t, ahol Katalinnak is esélye lenne az indulásra. Egyszóval reménykedem, találkozunk még a nevével az úszóversenyeken." - összegzett Kiss László.

SE, Nemzeti Sport 2001.10.18

Hawaiira utazik az olimpiai bajnok
Kovács Ági Kőbánya díszpolgára lesz

Jól érzi magát Amerikában Kovács Ági, bár természetesen őt sem hagyja hidegen, ami Amerikával és az egész világgal történik. A terrortámadás és az azt követő megtorlások ellenére próbál az úszásra és a tanulásra figyelni.

A hét végén egy felmérő versenyen vett részt, amelyen a phoenixi csapattársaival együtt felmérték a tudását. Eredményét nem lehet összehasonlítani korábbi teljesítményével, hiszen most először úszott yardos medencében (200 yard mell: 2:12.18). Ági következő megmérettése pénteken Hawaiin lesz, ahol a helyi egyetem együttesével csapnak össze a phoenixiek.

Áginak az iskolában is komoly akadályokat kell vennie, tegnap matematikából, ma földrajzból vizsgázott, az eredményeit később tudja meg.


Újabb trófea - ezúttal Kőbányáról

És még egy hír az amerikai Phoenixben tanuló olimpiai bajnokról: az október 23-ai ünnepségek alkalmából a Kőbányai Önkormányzat kitünteti Kovács Ágit, a Kőbánya Díszpolgára címet adományozzák neki. Mivel Ági nem tud hazajönni, a díjat édesanyja veszi át helyette.

A színes Sport 2001.10.18

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001