FONTOS


 

Kiss László már idén a jövő évi Eb-re válogat

Függetlenül attól, hogy magyarok nem indulnak a most kezdődő téli VK-versenyeken, mégsem kizárólag edzésekből áll a hazai legjobb úszók élete.

Kiss László szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy december 7-9. között a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda 25 m-es medencéjében rövidpályás országos bajnokság lesz. Ezt követően ketten, Gáspár Zsolt és Bodrogi Viktor részt vesznek az antwerpeni, szintén rövidpályás Eb-n, majd egy olyan esemény zárja az évet, amelyen már a 2002-es berlini "rendes" Európa-bajnokságra lehet indulási jogot szerezni.

"A versenyeknél fontosabbnak tartjuk a minél alaposabb felkészülést, ezért november 26-tól Százhalombattán és Dunaújvárosban 10 edző irányításával összesen 36 válogatottjelölt gyakorol majd központi edzőtáborozás keretében" - ismertette programját a kapitány.

"December 21-22-én a dunaújvárosi 50-es medencében lesz ellenőrző verseny, amelyen Kovács Ágival az élen minden menő rajthoz áll majd. Reményeim szerint többen már itt teljesítik az Eb-kiküldetéshez szükséges szintet, ami az európai ranglista 10. helyezettjének idejével azonos."

Kiss László nem titkolta, hogy 14-18 fős csapattal szeretne részt venni a július 29.-augusztus 4. közötti berlini kontinensbajnokságon, és 6-7 érem megszerzése a máris megfogalmazott célkitűzés.

Az elmúlt esztendők gyakorlatát követve és az egyértelműen pozitív tapasztalatok birtokában 2002-ben is valamennyi országos bajnokságot vidéki városban rendeznek, az utolsó Eb-válogatót jelentő felnőtt ob-t június 27-30. között ismét Székesfehérváron bonyolítják le.

[origo] 2001.11.14

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001