FONTOS


 

Újabb Tőrös-tanítvány készül Kovács Ágnes ellen


Az MTI értesülése szerint Tőrös Károly, a hosszú évek óta a Dél-afrikai Köztársaságban dolgozó tréner irányítja a jövőben Európa leggyorsabb mellúszónőjének, a belga Brigitte Becue-nek az edzéseit.

Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be elhatározását a 28 esztendős belga úszónó, aki 1998. március 28. óta 1:06.86 perces idővel tartja a 100 m-es mellúszás rövidpályás Európa-csúcsát. Becue 1999-ben mindkét Európa-bajnokságon főszereplő volt: előbb Isztambulban Kovács Ágnes és az ukrán Bondarenko mögött bronzérmet nyert 50-es medencében az isztambuli kontinensviadalon, decemberben Lisszabonban viszont rövidpályán megelőzte magyar riválisát, s ő nyert.

Tőrös vérbeli uszodai családból származik, édesapja a hatvanas években a vízilabda-válogatott szárazföldi edzéseit vezette, s ő maga is ígéretes mellúszó volt az FTC-ben. Később disszidált, előbb Belgiumban élt, majd Fokvárosban telepedett le. Legismertebb tanítványa a Budapesten is gyakran edzőtáborozó Sarah Poewe 100 mellen 4. lett a sydneyi olimpián, épp Kovács Ágnes előtt ért célba.

A belga - dél-afrikai - magyar együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón az érintettek nem titkolták: az összefogástól azt remélik, hogy a jövőben megnehezíthetik Kovács Ágnes dolgát.

A 200 m mell magyar olimpiai bajnoka egyébként hétfőn az Egyesült Államokba, az arizonai Phoenixbe repült, ahol két hónapig edzőtáborozik majd az egyik helyi egyetemi klub vendégeként.

Sporthírek, , 2001.01.29

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001
  Kovács Ágnes