FONTOS


 

Lerakták a vásárhelyi fedett uszoda alapkövét

Tizenegyedszer sportünnep
Ünnepélyes keretek között rakta le a vásárhelyi fedett uszoda alapkövét szerdán kora délután Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, Almási István alpolgármester és Makovecz Imre, az uszoda tervezője.


A népkerti székely kapu mögötti területen megjelent érdeklődők előtt Almási István alpolgármester a leendő uszoda és a termálvíz jelentőségét hangsúlyozta. Deutsch Tamás felidézte Rapcsák András egyéniségét, aki célul tűzte ki maga elé a létesítmény építését. Bejelentette, hogy a beruházást 400 millió forinttal támogatja a minisztérium.

Makovecz Imre építész, az uszoda tervezője azt hangsúlyozta: a másfél év múlva avatandó téglaépületet a városban készítendő fagyálló, úgynevezett vastéglából szeretné felépíttetni.

A városháza dísztermében rendezte meg az önkormányzat immár 11. alkalommal városi sportünnepét, melyen Almási István alpolgármester köszöntötte a kiemelkedő sportolókat, s a városban működő 56 sportegyesület képviselőit. Deutsch Tamás miniszter arról beszélt, hogy a sport hogyan köti össze honfitársainkat, valamint a világ más országaiban élő magyarokat.

"Önök - szólt a jelenlévő, több mint százhatvan versenyzőhöz - a sport által valamennyi vásárhelyi polgárt képviselik a küzdőtereken, s nekik szereznek örömöt, amikor zúg a biztatás: "Hajrá, Vásárhely!"

Az ünnepség végén Deutsch Tamás, Almási István és Fekete Ferenc, a közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke adta át a kitüntetéseket a tavaly sportban és tanulásban egyaránt kitűnt mintegy száznegyven diáknak, sportvezetőiknek, edzőiknek.

Délmagyarország 2002.02.28

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK