FONTOS


 

Úszás.2002 Vége a pihenőnek
A júliusi berlini Európa-bajnokság óta nem nagyon sportolt Zubor Attila. Mármint versenyszerűen, hiszen egy kis futás azért mindig megtalálható a válogatott gyorsúszó programjában. A felkészülés azonban csak októberben kezdődik. Zubor régóta Olaszországban edz, ám most bizonytalan, hol folytatja.
- Nem tudom, kivel és hol fogok dolgozni - mondja Zubor. - Hamarosan eldől, hiszen kezdődik a felkészülés a decemberi rövidpályás Eb-re. Véget ér a pihenés.
Nemrég Prágában voltunk, Horváth Péter sporttársam búcsúzott a legényélettől.
Előszőr indul teljes úszócsapat a rövidpályás Eb-n. Szeretnék, ha négy év múlva Budapesten rendeznék az úszó Eb-t, ezért igyekeznek mindenhol hallatni magukról.
- Még nem indultam a rövidpályás Eb-n, nem is tudom, hogy mire számíthatok. Ezúttal is 50 és 100 méteren indulok, a rövidpályán azonban jobb időket érhetünk el.
Buda Balázs, A színes Sport 2002.09.19
Vásárhelyen járt a sportminiszter, vizsgálat uszodaügyben
"Jelenleg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal folytat vizsgálatot a hódmezővásárhelyi uszodaépítés ügyében" - közölte Jánosi György sportminiszter hódmezővásárhelyi fórumán szerdán. A tárca vezetője bejelentette: a helyi fedett uszoda építési ügye a támogatási szerződés és a kezességvállalás körüli pénzügyi szabálytalanságok miatt része annak a feljelentésnek, amelyet ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja miatt a minisztérium vezetése tett az Országos Rendőr-főkapitányságon. Hozzáfűzte: a fejlesztést egyébként teljes mértékben indokoltnak tartja, azonban meg kell teremteni az új tárgyalási feltételeket az önkormányzattal közösen. A tárca elképzelései szerint elindulhat egy önálló címzett és céltámogatás az önkormányzatok számára a sportlétesítmények felújítására vagy bővítésére, valamint javaslatot terjesztenek a kormány elé a sportcélú normatívák emelésére.
Nemzeti Sport 2002.09.19
Van Almsick az athéni olimpiáig folytatja
A 24 éves sztár a ZDF televíziónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: az ötkarikás játékokról mindenképpen aranyéremmel szeretne hazatérni. "Voltam már fenn és lenn is. Most úgy érzem, az életemben megint minden jól alakul, és ennek eredménye lehet egy jó athéni szereplés - mondta a szépséges sportoló.
Van Almsick az augusztus 4-én zárult berlini Európa-bajnokságon öt aranyérmet gyűjtött (100 és 200 m gyors, 4x100 és 4x200 m gyors-, valamint 4x100 m vegyesváltó), ráadásul 200 m gyorson és a 4x100 m gyorsváltó tagjaként világcsúcsot ért el.
[origo] 2002.09.08
Mostohagyerekből úszósztár
Mirna Jukic, a 200 méteres mellúszás horvát születésű, de már osztrák állampolgárságú Európa-bajnoka vallomást tett a Nacional című zágrábi hetilapnak: borzalmas érzés volt a dobogó tetején az osztrák himnuszt hallgatnia. A szerb—horvát háborúban földig rombolt Vukováron született, most 16 éves úszólány három éve él — kényszerből — öccsével és az edzéseiket is irányító édesapjával Bécsben, a zágrábi képzőművészeti iskolában tanító édesanyja csak hétvégeken van velük. Mirnának egyelőre még hihetetlenül kevés, napi 5 kilométer az edzésadagja. A terhelés növelése, a napi 10-12 kilométeres úszás és az erőfejlesztés csak most kezdődik — Kovácsi Ági emberére akadt a 2004-es olimpia előtt.
Népszava, 2002.08.24
2006-os úszó-Eb Budapesten?
Előzetes megállapodás született a magyar és az európai úszó szövetség között arról, hogy 2006-ban Budapest adna otthont az úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak.
A MÚSZ és a LEN vezetői várhatóan májusban folytatják az egyeztetéseket. A tárgyalások alapján jó esély van rá, hogy a Magyarország rendezheti a 2004-es ifjúsági Eb-t, plusz a magyar szövetség írásban jelezte, hogy szívesen lenne házigazdája a 2007-es világbajnokságnak is.
Népszabadság, 2002.04.19
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
Rövidpályás úszó Eb, Riesa 2002
2002/03-as rövidpályás VK
Amerikai zóna:
Rio de Janeiro (nov. 15-17.)
New York (november 22-23.)

Óceániai zóna:
Sanghaj (december 1-2.)
Melbourne (december 6-8.)

Európai zóna:
Imperia (január 13-14.)
Párizs (január 17-18.)
Stockholm (január 21-22.)
Berlin (január 25-26.)
ÚSZÁS.2002

DOSSZIÉ

  Ez történt 2002-ben

 
KÉPEK

  
  Beach House

  
  Berlin Eb, 2002

  
  Ezüstlány

  
  Újra itthon

 
LINKEK