FONTOS


 

Kiss László öt-hat érmet vár Berlinben
Heten, mint a szintesek

Alakul a júliusi berlini csapat, heten már megúszták az Európa-bajnoki részvételhez szükséges szintidőt. És Kiss László szövetségi kapitány szerint a lista még egyáltalán nem végleges, tizennégy-tizenhat fős csapatra számít Németországban.

Szombaton és vasárnap a Komjádi uszodában Risztov Éva, Horváth Péter, Zubor Attila, Reményi Diána és Bodrogi Viktor váltotta meg a berlini repülőjegyet.

"Heten úsztak eddig szintet, de én már most kilenc fős csapattal számolok -- mondja Kiss. -- A világbajnoki cím Kovács Áginak védettséget ad -- nem mintha gondot jelentene számára a szintidő -- és Güttler Károly is ott lesz Berlinben. Ő igaz négy századdal elmaradt a száz mell szintjétől, de az elnökség korábban úgy döntött, ha a vegyes váltóban hárman szintet úsznak -- ezt Gáspár, Horváth és Zubor megtette -- a negyedik automatikusan résztvevő. Ő lenne Güttler."

Batházi Istváné más eset. Az amerikai nyílt bajnokságon megúszta négyszáz vegyesen a berlini részvételhez szükséges időeredményt, ám a rajt késleltetése miatt kizárták. Bár Kiss elismeri a produkcióját, nem tudja elfogadni az eredményt.

"Elismerem a teljesítményét, de nem lehetek kozmetikus, mivel kizárták nem számolhatok ezzel az idővel. Amúgy biztos vagyok benne, hogy hamarosan megússza a szintet" -- folytatta a kapitány, aki szerint nem elképzelhetetlen (persze szintidő esetén), hogy -- többek mellett -- a még ifista hátúszó Rudolf Roland és a szintén hátúszó Szabó-Szepesi Nikolett is kivívja a felnőtt Eb-részvételt.

"Összességében nívós felkészülési viadalon vagyunk túl, remek színvonalú futamokat láthattunk. Ne feledjük, nem csak felnőtt, ifjúsági Eb-szintek is születtek, több fiatal is nagyon jó benyomást tett rám. Az utánpótlással tehát nincs gond, mindez részben a hatékonyan működő Héraklész-programnak is köszönhető." -- zárta nyilatkozatát a kapitány.

Kiss amúgy a berlini Európa-bajnokságon öt-hat éremmel számol. Jó lenne ha bejönne a jóslata...

Akik már szintet úsztak. Férfiak. Kerékjártó Tamás (400 m vegyes), Gáspár Zsolt (100 m pillangó), Horváth Péter (50 m hát, 100 m hát), Zubor Attila (100 m gyors), Bodrogi Viktor (200 m hát). Nők. Risztov Éva (200 m pillangó, 400 m vegyes), Reményi Diána (200 m mell)

SE, Nemzeti Sport 2002.03.26

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK