FONTOS


 

Három magyar a Vörös-tengeren

Barsi Claudia, Hegedüs Diana és Nagy-Pál Levente összesen 6 számban indul a hétfőn kezdődő nyílt vízi úszó-világbajnokságon az egyiptomi Sarm El-Sejkben.

A Vörös-tengeren sorra kerülő eseményen 26 ország 89 versenyzője vesz részt, köztük az amerikaiak kivételével mindenki, aki számít a vizes sportágak egyik legnehezebb műfajában.

- Barsi mindhárom távon, azaz 5, 10 és 25 kilométeren indul, Hegedüs 5 és 10, Nagy-Pál 10 kilométeren rajtol - tájékoztatta az elutazás előtt az MTI-t Perlaky Gábor, a szakszövetség irányítója.

A vb hétfőn a két 5 km-es vetélkedéssel kezdődik.

, [origo] 2002.09.20

A berlini formában bíznak
Hárman mennek a világbajnokságra


Egyiptomba készülnek a honi hosszútávúszók, a Vörös-tenger partján rendezik ugyanis vasárnaptól a második maratonúszó- világbajnokságot. A magyar küldöttség - csakúgy, mint a nyári berlini Európa-bajnokságon - most is három versenyzőből áll majd, Barsi Claudia (Bp. Spartacus), Hegedűs Diána (Hódtáv SC) és Nagy-Pál Levente (Jövő SC) próbálkozik a jó szerepléssel. Mint Perlaky Gábor, a szakmai vonal első embere elmondta, abban bízik, hogy a csapat megismétli a berlini Eb-szereplést. Akkor Barsi kilencedik, Nagy-Pál pedig tizedik lett. Továbbra is Barsi a csapat favoritja, aki nem csupán Berlinben, a dubai Vk-futamon is letette névjegyét, ott negyedikként zárt. Ô a tervek szerint 5, 10 és 25 kilométeren is rajthoz áll.

Nagy-Pál néhány napja Atlantic Cityben hívta fel magára a figyelmet, a negyedik helyen végzett az amerikai Vk-versenyen. Ô szokás szerint 10 km-en szerepel majd Egyiptomban. Hegedűs Diána 5 és 10 kilométeren indul, ám hogy milyen eredménnyel zár, ma még nem sejthető. A küldöttség amúgy részben a sportminisztérium, részben egyesületi támogatással utazik a vb-re.

SE, Nemzeti Sport 2002.09.19

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK