FONTOS


 

A futball Eb helyett úszó Eb jöhet
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.12.14
------------------------------------------------------------

A hírek szerint szombaton dél körül kiderül, Budapest vagy Eindhoven kapja-e meg a 2006-os úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Egy biztos, délelőtt tíz órakor lesz a pályázók bemutatkozása Riesában (húsz perc, a sorrendről pénzfeldobással döntenek), majd az Európai Úszóliga (LEN) tizenhárom tagú bizottsága visszavonul a döntéshozatalra. Az esélyek? Reméljük, jelzésértékű, hogy a holland delegáció csak pénteken érkezett és szombaton délután már távozik is - a magyar küldöttség Gyárfás Tamás úszóelnök vezetésével napok óta Riesában lobbizik. Az is biztos, hogy amíg a riesai sportközpontban 167 plakát hirdeti a magyar Eb-pályázatot, addig Eindhoven egyetlen sajtóanyagban sem szerepel. És szintén fontos, hogy a mieink már négy éremnél járnak (utolsó benyomás a döntés előtt), Hollandia pedig eddig egyetlen medáliát sem szerzett Riesában. Viszont az is biztos, hogy a döntést hozó bizottságnak van holland tagja ... Szombaton okosabbak leszünk.

Nem szakadt meg a nagy sorozat rövid pályán, férfi 400 méter gyorson a jelek szerint csak olasz lehet aranyérmes. Az eddig hat Eb során Emiliano Brembilla négyszer diadalmaskodott - Riesában is -, rajta kívül pedig csak egy másik olasz, Massimiliano Rosolino érhetett aranyhoz, ő kétszer is. Hat Európa-bajnokság, hat olasz aranyérem. Fokozhatatlan!

Sarah Poewe Riesában debütált német színekben. Az eddig Dél-Afrikában, a magyar Tőrös Károly segédletével úszó versenyző sikeres bemutatkozást produkált csütörtökön, hiszen 50 méter mellen a svéd Emma Igelström mögött a második lett. A pénteki szereplése ismét ezüstöt hozott, 200 méter mellen az osztrák Jukic mögött végzett ezüstös helyen.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK