FONTOS


 

Öbölátúszás helyett Velencei-tó átúszás

A Magyar Marathon Klub augusztus 18-án Agárdon, a Napsugár-Pop Strandon rendezi meg a Siemens Velencei-tó átúszást. A szervezők várják azokat az úszókat is, akik az Öbölátúszásra beneveztek, hiszen a nevezési díjat kérésre átcsoportosítják.

Az első rajt reggel 9 órakor kezdődik, a sukorói Vörösfenyő kikötőben. Agárdról a nevezőket hajókkal és buszokkal szállítják át a rajthelyre. Cél az agárdi Napsugár Pop-Strand. A táv 2,3 km.

A helyszínen 8 órától 12 óráig lehet jelentkezni a kiadott nevezési lapon. Minden célbaérkező emblémázott pólót kap. Aki elindul a versenyen, az a 21 órakor kezdődő Tunyogi Rock Band koncerten és Maksa Zoltán humorista műsorán féláron vehet részt.

Az időjárás és a vízhőmérséklet felől a Magyar Marathon Klub 367-3234-es, illetve a 20/9357-832-es és 20/474-0832-es telefonszámain, valamint a http://www.marathon.hu/weboldalon érdeklődhetnek.

[origo] 2002.08.14.

Idén már nem lesz öbölátúszás

Elmarad az öbölátúszás a várható rossz, viharos idő miatt. A szervezők tájékoztatása szerint idén már meg sem rendezik az ezreket vonzó eseményt Balatonfüred és Tihany között.

Eredetileg július 21-én rendezték volna az öbölátúszást (Balatonfüred és Tihany között, 3,6 km), a kilencediket, a tervek szerint többezer résztvevővel.

Augusztus 11., vasárnap volt a kitűzött új időpont, úgy tűnt, semmi akadálya nem lesz a verseny lebonyolításának, ám a várható rossz, viharos idő miatt a szervező Magyar Marathon Klub bejelentette: elmarad a hagyományos Balaton-átúszást követően a második legnagyobb hazai vízi tömegsportrendezvény.

És idén már meg sem próbálják pótolni - augusztus 18-án, vasárnap elméletileg még a Velencei-tó átúszására lesz lehetőség.

[origo] 2002.08.10.

Nincs akadálya az öbölátúszásnak

A legújabb meteorológiai hírek szerint javul az idő, és vasárnap nem lesz akadálya a IX. Pannon GSM öbölátúszásnak. Az előrejelzések szerint déli-délkeleti szélre lehet számítani, de ez nem lesz akkora erősségű, ami az úszóverseny elhalasztásához vezet.

A Magyar Marathon Klub továbbra is 8000 résztvevőre számít. A szervezők várják az igazolt úszókat is, hiszen kihirdetik a hosszútávúszó országos bajnokot. A versenyúszók mezőnye fél 1-kor rajtol. Akik ebben a mezőnyben szeretnének indulni, azok 12.00 óráig nevezhetnek a versenyre.

Szintén megrendezésre kerül szombaton a balatonalmádi Budatava Strandon a Mai Nap Almádi Strandátúszás. Rajt 14.00 órakor.

A Klub a http://www.marathon.hu/ weboldalon folyamatosan friss hírekkel áll az érdeklődők rendelkezésére.

További információ az időjárásról a 20/9357-832-es és a 20/474-0832-es, illetve a 88/438-514-es telefonszámon kérhető.

[origo] 2002.08.09.

Füredi öbölátúszás vasárnap

Vasárnap rendezik meg a Balatonfüred és Tihany közötti öbölátúszást.

A rajt a Füred Szállónál lévő városi fürdőnél lesz, a cél a tihanyi kikötő melletti strand. A viadal 9 órakor kezdődik, és folyamatosan lehet nekivágni a 3,6 km-es távnak.

A biztonságra a százméterenként lehorgonyzott hajókról és csónakokról vigyáznak.

A versenyzőket hajóval és busszal szállítják majd vissza Balatonfüredre.

[origo] 2002.08.07.

8000 indulót várnak az öbölátúszásra

Augusztus 11-én, vasárnap rendezik az öbölátúszást, amelyre idén 8000 indulót várnak.

A résztvevőknek a Balatonfüred és Tihany közötti 3,6 km-es távot kell teljesíteniük. Az indítás 9-től 14 óráig folyamatosan történik.

Nevezni a füredi Probio-strandon szombaton 12 és 20 óra között, vasárnap a verseny ideje alatt, illetve a http://www.marathon.hu/ internetes címen lehet.

[origo] 2002.08.01.

Öbölátúszás augusztus 11-én

Augusztus 11-én Balatonfüred és Tihany között immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Pannon GSM öbölátúszást, amely hagyományosan a legnagyobb hazai vízi tömegsportrendezvény. A szervezők reményei szerint a Balatonban idén minden eddiginél többen, hét-nyolcezren vágnak neki a 3,6 km-es távnak.

A Magyar Marathon Klub által rendezett öbölátúszás indulói augusztus 11-én reggel 9 órakor a Füred Hotel melletti Probio strandról a leggyorsabb magyar úszó, a 100 méteren vb-5. Zubor Attila, valmint az idei "Miss Balaton" startjelére ugorhatnak a vízbe. Egészen pontosan a mezőny eleje rajtol el 9 órakor, ezután kb. 30 fős csoportokban, 1-2 percenként indulnak az úszók. A rendezők a várhatóan hatalmas részvétel miatt hangsúlyozzák, hogy kora délutánig (kb. 14 óráig) folyamatosan lehet rajtolni, s ez az értékelésben nem okoz gondot. Ugyanis minden induló az ajándék úszósapka mellett egy vonalkódot is kap, s utóbbi révén a célba érkezést követően mindenkinek az eredménye azonnal számítógépbe kerül. S akik a rajtszámukat SMS-ben elküldik majd a 06-20-2020-515-ös számra, azok a verseny végeztével azonnal megtudhatják, hogy hányadik helyen végeztek az összetett, valamint a korcsoportok szerinti értékelésben is. (A korosztályok ötévenként lettek meghatározva.)

A versenyen tavaly a legjobb eredményt egy "főállású" úszó, a 400 méteres vegyesúszásban Európa-bajnok Batházi István érte el. A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Zubor Attila elmondta, hogy neki túlságosan hosszú a 3,6 km-es táv, de ha az augusztus eleji berlini Európa-bajnokságon dobogós lesz, akkor ő is elindul.

Az öbölátúszás teljes távján százméterenként lehorgonyzott vitorlások és csónakok várják azokat, akik menet közben úgy döntenek, hogy feladják a versenyt, vagy esetleg rövid pihenőt iktatnak be. A célban mindenki ajándék pólót és frissitőt kap. Eredményhirdetés várhatóan 15.30-kor lesz, a füredi móló bejáratánál levő városi nagyszínpadon. A versenyzőket hajóval és busszal folyamatosan szállítják vissza Balatonfüredre.

A nevezési díj augusztus 3-ig 1500 forint/fő, augusztus 4-11-e között 2500 forint/fő. Nevezni a helyszínen, az utolsó rajtig is lehet.

Információ és előnevezés: Magyar Marathon Klub, 1033 Budapest, Meggyfa u. 25., telefon: 367-3234, 367-3406.
Internet: http://www.marathon.hu/
e-mail: iroda@marathon.hu

Fábik Tibor, SZTÁRSport 2002.06.17.

Elmarad a hétvégi balatoni öbölátúszás

Elmarad vasárnap a balatoni, Fűzfő és Almádi közötti öbölátúszás, mert a rendőrség nem engedélyezte a rendezvényt.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a szervező Magyar Marathon Klub nem adta be idejében engedélyezési kérelmét, így a hatóságnak azt nem áll módjában elbírálni.
A Balatoni Vízirendészeti Kapitányságon elmondták, hogy a feltételek ellenőrzésétől a hajózási zárlat elrendeléséig egy háromlépcsős eljárásban minimum 30 napra van szükség, a szervezők azonban már évek óta nem tartják be ezt a határidőt. A rendőrség ugyanezért nem engedélyezte a Magyar Marathon Klub másik vízi rendezvényét sem, a július 28-ára tervezett Alsóörs-Siófok evezősversenyt. A szervezők képviselője elismerte, hogy késve adták be az engedélyezési kérelmeket, de ezt azzal magyarázta, hogy 30 nappal korábban még nem tudták a tervezett rendezvények pontos időpontját. Az elutasító határozatok ellen fellebbezést nyújtanak be.

[origo] 2002.06.16.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK