FONTOS


 

30. ifjúsági Európa-bajnokság, Glasgow
Cseh László is rajtkőre lép

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.07.31
------------------------------------------------------------

Cseh László nem pihen, vasárnap még Barcelonában, a felnőtt-világbajnokságon kápráztatta el a publikumot - 4:10.79-es Európa-rekorddal lett ezüstérmes 400 méter vegyesen az amerikai Michael Phelps mögött - csütörtökön pedig már Skóciában, pontosabban Glasgow-ban áll rajtkőre.

A mindössze 17 éves klasszis most az ifjúsági Európa-bajnokságon érdekelt, természetesen 400 méter vegyesen is startolni fog. Felnőtt-világbajnoki ezüstérme már van, ifi Eb-győzelme azonban még nincs, hiszen tavaly a második helyig jutott ebben a számban. Cseh amúgy nem csupán 400 vegyesen, a hírek szerint 100 és 200 háton is szerepet kap Skóciában (három rajt, három arany?).
Nem csupán Turi György tanítványa startol az ifi Eb-n, rajta kívül tizenöten kapnak szerepet az ifik kontinensbajnokságán. Kiss László szövetségi kapitány szerint egyértelmű, hogy Cseh a csapat első számú favoritja, ám másoktól is érmet remél a szakmai stáb vezetője.
A "bemelegítés” nem sikerült a legjobban, az utolsó pillanatban ugyanis egy másik szállodába költöztették a magyar csapatot. Ez még beleférne, ám az ebéd és a vacsora a régi szállodában "maradt”, azaz naponta 20-30 percet kell autózni, ha valaki megéhezik…

Ifjúsági Európa-bajnokság, Glasgow (július 31.-augusztus 3.)
A magyar csapat. Fiúk: Cseh László, Dinya Tamás, Financsek Gábor, Horváth Zoltán, Rudolf Roland, Takács Krisztián, Nagy Péter, Kiss Boldizsár, Madarassy Ádám. Lányok: Szepesi Nikolett, Szalai Boglárka, Balogh Vanessa, Boulsevicz Beatrix, Czakó Andrea, Farkas Mariann, Szél Friderika

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK