FONTOS


 

Az Európa-bajnok ellátogatott egykori iskolájába
Risztov Éva vándordíja

------------------------------------------------------------
forrás: Baranyai Antal, Nemzeti Sport 2003.01.11
------------------------------------------------------------

Szánkózás és polgármesteri fogadás szerepelt többek között a háromszoros rövid pályás Európa-bajnok úszó, Risztov Éva hódmezővásárhelyi programjában.

Az elmúlt esztendő legeredményesebb magyar úszónője és edzője, Turi György megnézte a Hód-Mezőgazda Rt. Aranyági ménesét, és a vendégek - kihasználva a havas időt - lovasszánon tekintették meg a híres ménest, majd a reggeli órákban a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában tettek látogatást, ahol a kitűnő úszónő általános iskolai tanulmányait végezte. Az intézmény részére Risztov Éva örökös vándordíjat alapított, amelyet minden év végén az iskola diákönkormányzatának javaslata alapján egy jó tanuló, jó sportoló kap meg és egy évig őrizheti.

A megyei jogú város polgármesteri hivatalában Lázár János polgármester - aki egyben a Hód-Táv SC Úszóklub elnöke - fogadta Turi Györgyöt és Risztov Évát, és a polgármester előzetes egyeztető megbeszélést folytatott az edzővel, hogy 2003. augusztus 20-án a hódmezővásárhelyi fedettuszoda-avatón nemcsak a Bp. Spartacus, hanem a magyar úszóválogatott tagjai is vegyenek részt.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK