FONTOS


 

Olaszországi program: edzés, erőfejlesztés és síelés
Magaslaton tréningeznek

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.01.21
------------------------------------------------------------

Szombat óta Olaszországban, pontosabban a 2200 méter magasan található sícentrumban, Val Senalesben edzőtáborozik a Turi György vezette úszóválogatott-keret. A többek között Risztov Évát és Güttler Károlyt felvonultató együttesnek az úszás és az erőfejlesztés mellett végre némi kikapcsolódásra is jut ideje, naponta öt-hat órát töltenek a 3300 méter felett található sípályákon.


Turi György úgy véli, ideális körülmények között készül a válogatott Olaszországban
"Ideális körülmények között dolgozhatunk, és senki se higgye, hogy csak kikapcsolódni jöttünk. Gondoljon csak bele: reggel két óra úszás és másfél óra torna után mennek fel a sípályákra. Aki pedig egyszer is síelt már életében, tudja, háromezer méter felett síelni kifejezetten fárasztó elfoglaltság” – összegzett Turi, aki amúgy a Bp. Spartacus vezetőedzője.

A keret január végéig edzőtáborozik Val Senalesben – ahol egyébként a német válogatott is rendszeresen megfordul –, ám a magaslati tréningek után sem áll meg az élet, február második felében a válogatott keret egyik része Dél-Afrikában, a másik fele pedig Cipruson folytatja a felkészülést.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK