FONTOS


 

A szövetség elégedett a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával
Dél-Afrikában és Cipruson edzőtáborozik a válogatott

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.02.07
------------------------------------------------------------


Kiss László szövetségi kapitány szerint a márciusi felkészülési viadalon már érzôdni fog az edzôtáborok hatása
Pénzt osztott a Magyar Olimpiai Bizottság, nem is keveset. Van, aki elégedetlen, van, aki nem, az utóbbiak közé tartoznak az úszók is, akik felfértek a dobogóra, hiszen a kajak-kenusok és a vívók után ők kapták a legtöbb pénzt. Kiss László szövetségi kapitány persze nagyon jól tudja, a milliók ellenére nincs ok a pezsgőzésre, hiszen minden fillérnek megvan a helye.
"Világos, átlátható és végtelenül korrekt a MOB pénzelosztási szisztémája, hiszen a minőséget, az eredményességet jutalmazza, ugyanakkor a műhelyek és a kvalifikációs versenyek támogatásáról sem feledkezett meg.

Az olimpiai bizottság és a szponzorok - Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium, Arena, Magyar Csapat - segítségével megvalósítható a szakmai programunk, de nem titok, úgy harmincmillió forintra még szükség lenne a nyugodt munkához. De nem idegeskedem, a Gyárfás Tamás irányította szövetségi vezetés biztosan előteremti ezt az összeget is. A szövetségünk amúgy a MOB-hoz hasonlóan az eredményesség alapján osztja szét a befolyt összeget, a nemzetközi szinten eredményes klubok, műhelyek természetesen előnyt élveznek, tehát az az egyesület joggal remélhet komoly összeget, amely felnőtt- vagy utánpótlásszinten kiugróan eredményes. A számok döntenek majd, tehát az elosztás korrektsége megkérdőjelezhetetlen" - összegzett Kiss.
És ha már a versenyek. A kapitány elmondta, február 15-én Balatonfűzfőn hosszú távú versenyt rendeznek, ahol minden itthon tempózó válogatottnak kötelező az indulás. A viadal után aztán edzőtáborba vonulnak a válogatott keret tagjai (kivételt jelentenek az Amerikában tanulók és úszók), a csapat egyik része Dél-Afrikában edzőtáborozik majd, a másik fele pedig Cipruson. (Mivel az utóbbi edzőtáborba több, diákolimpián érdekelt versenyző is szerepel majd, a kapitány reméli, sikerül elérni, hogy a diákolimpia 5-6. korcsoportjának székesfehérvári döntőjét az edzőtábor utánra teszik a szervezők.) Az edzőtáborok után ismét a versenyekről: március 22-én és 23-án Budapesten, a Komjádi uszodában lesz felkészülési viadal, Kiss László abban bízik: itt már viszszaköszön az edzőtáborokban elvégzett munka.

Ôk utaznak
Nemzetközi utánpótlásverseny, Viareggio (február 12-17.)
Fiúk. Molnár Ákos, Horváth Zoltán (mindkettô Jövô SC)
Lányok. Kozma Evelyn, Szalai Boglárka (mindkettô Bp. Spartacus), Hosszú Katinka (Baja), Csiszár Annamária (Team 2000), Szabó Zsuzsanna, Tégely Viktória (mindkettô Jövô SC)

Válogatott edzôtábor, Dél-Afrika (február 21.-március 9.)
Nôk. Risztov Éva, Szepesi Nikolett, Taray Kata, Lipcsei Krisztina, Reményi Diána (mind Bp. Spartacus)
Férfiak. Cseh László, Güttler Károly, Zubor Attila (mind Bp. Spartacus), Horváth Péter (Sport Plusz), Bodor Richárd (Pécsi TÁSI)

Válogatott edzôtábor, Ciprus (február 23.-március 8.)
Férfiak. Bodrogi Viktor (Százhalombatta), Financsek Gábor (Pécsi TÁSI) , Makány Balázs (ANK Pécs), Nagy Péter, Kiss Gergô, Fekete László (mind Rája), Kiss Boldizsár, Madarassy Ádám (mindkettô FTC), Rudolf Roland (OSC), Gyurta Dániel, Molnár Ákos, Verrasztó Dávid (mind Jövô SC)
Nôk. Papp Renáta, Urbán Kata (mindkettô Dunaferr), Nagy Réka (Rája), Balogh Vanessa, Verrasztó Evelyn (mindkettô Jövô SC), Boulsevicz Beáta (Római SE), Hegedüs Diána: bronz

Afrika csücskében

Johannesburg. Elismerésre méltóan helytálltak a hódmezôvásárhelyi fiatalok a 12 ország 16 ezer (!) úszóját rajthoz szólító Midmar-mérföld elnevezésû nyílt vízi versenyen Dél-Afrikában. A Hódtáv SC versenyzôi közül Hegedüs Diána érte el a legjobb eredményt: megelôzve a tavaly decemberi rövid pályás Európa-bajnokság 100 méter gyorson aranyérmes fehérorosz Jelena Popcsenkót, harmadik lett. A férfiak mezônyében Hós Péter nagyon szoros csatában az 5., a 13 éven aluliak vetélkedésében Hercegh András egyetlen másodperccel lemaradva a dobogóról a 4. helyen ért célba.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK