FONTOS


 

A verseny elmarad, Barsi mégis utazik
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.03.12
------------------------------------------------------------

A bizonytalan politikai helyzet miatt a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nem rendezi meg a hosszútávúszó Világkupa 2. állomását, amelyre pénteken az Egyesült Arab Emirátusokban, pontosabban Dubaiban került volna sor. A "bizonytalan politikai helyzet" mögött az amerikai-iraki konfliktus húzódik, a FINA a készülődő háború miatt nem látja biztosítva a versenyzők testi épségét.

A lemondásnak magyar vonatkozása is van, hiszen a Bp. Spartacus tagja, Barsi Claudia ott lett volna a pénteki rajtnál. Telefon Perlaky Gábornak, a Magyar Hosszútávúszó- alszövetség elnökének. Nos, Perlaky is értesült arról, hogy törölték a Világkupa-futamot, ennek ellenére Barsi társaságában elutaztak Dubaiba.
"Mivel a repülőjegytől a szállásig már mindent lekötöttünk, úgy határoztunk, bár nem lesz verseny, mégis megyünk - mondja az elnök. - Edzőtábornak fogjuk fel az elkövetkezendő napokat, és abban reménykedünk, hogy a Világkupa következő fordulóját - amit szintén az Egyesült Arab Emirátusokban terveznek - már megtartják. Beszéltem a külföldi riválisokkal, a többségük szintén Dubaiba utazik, így legalább megfelelő edzőpartnereink lesznek."
Perlaky amúgy nem félős fajta, szerinte semmi ok az aggodalomra.
"Ha netán mégis háború lesz, akkor sincs mitől tartanunk, az Egyesült Arab Emirátusok a térségben fekszik, de jelentős távolságra Iraktól. Csupán annyi gondunk lehet, hogy a légi közlekedés nehezebbé válik" - zárta nyilatkozatát az optimista elnök.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK