FONTOS


 

Kiss László szövetségi kapitány ágynak dőlt
A Komjádiban Barcelonáért

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.03.21
------------------------------------------------------------

Kivételes eset: a hírek szerint minden válogatott versenyző egészséges, tehát nem lesz hiányzója a szombaton és vasárnap a Komjádi uszodában esedékes felkészülési viadalnak. A vízben teljes a létszám, a parton már nem annyira, Kiss László szövetségi kapitány ugyanis negyedik napja az ágyat nyomja influenza gyanújával.

"Harminchét-kettőnél már meg akarok halni, erre most napok óta harmincnyolc fok feletti a lázam. Ennek ellenére szeretnék ott lenni a versenyen. Az idén ez lesz az első jelentős erőpróba, bízom benne, hogy a sikeres ciprusi és dél-afrikai edzőtábor után minden válogatott hozza a formáját. Ez a forma természetesen messsze van még a csúcsteljesítménytől, ám nem tartom kizártnak, hogy lesz olyan versenyző, aki megússza a barcelonai világbajnokság szintidejét" - értékelt Kiss László.
Mint Horváth Zsolt, a Magyar Úszószövetség szakfelügyelője elmondta, az eredeti programhoz képest három új számot iktatnak a műsorba, férfi és női 50 méter gyorson és női 200 méter gyorson is rendeznek futamot. Mint kiderült, az ifjúsági Európa-bajnokságra készülők csak a reggeli előfutamban úszhatják meg a kontinensbajnokság szintidejét. Horváth szerint az ok roppant egyszerű: ezzel szeretnék elérni, hogy az Eb-n már az előfutamban jól ússzanak a versenyzők.

Hackett garanciát kér

Melbourne. Grant Hackett, olimpiai és világbajnoki aranyérmes ausztrál úszó garanciát kér az amerikaiaktól, különben nem vesz részt az április 6-án Indianapolisban sorra kerülő válogatott csúcstalálkozón. "Ha a biztonságunkat veszély fenyegeti, és a szervezők nem tudnak hatékony intézkedéseket tenni, akkor nem repülök el az Egyesült Államokba" - mondta az 1500 méter gyors világcsúcstartója. Hétfőn már szóba került, hogy az iraki válság miatt elhalasztják az amerikai-ausztrál összecsapást. Greg Hodge, a vendégek egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy még ezen a héten egyeztet az amerikaiakkal, valamint a biztonsági szakemberek véleményét is kikéri az utazásról. Az ausztrálok a szombaton kezdődő sydneyi országos bajnokságuk után indulnának az Egyesült Államokba. A két úszónagyhatalom várva várt monstre csatáját mindkét földrészen közvetítené a televízió.

Rekordmezőny a vb-n

Barcelona. A július 13-27. közötti barcelonai világbajnokságon 153 ország 2300 versenyzője vesz részt, s ez rekordnak számít a vizes sportok történetében. A résztvevő nemzetek földrészenkénti megoszlása: Afrika 28 ország, Amerika 34, Ázsia 36, Európa 45, Óceánia 10.

Brit nagymedencés bajnokság, Sheffield
Férfiak. 400 m gyors: 1. Smith 3:49.71

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK