FONTOS


 

Csaknem ötezren indultak az öbölátúszáson
Hőség és nagy siker

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.08.11
------------------------------------------------------------

Sikeresen és zökkenőmentesen zajlott le vasárnap a Vodafone-öbölátúszás. A nagy hőség ellenére már reggel több százan várakoztak a balatonfüredi Probio Strandon, hogy idén végre meghódítsák a tihanyi öblöt.


Tökéletes rendezés mellett csodálatos idôben csaknem ötezren teljesítették a 3.6 kilométeres távot (Fotó: M. Németh Péter)
A 3.6 kilométeres távot összesen 4723-an teljesítették. Családok, baráti és céges csapatok is nagy számban képviseltették magukat. Az igazolt versenyzők a Wesselényi Vándorserlegért szálltak harcba. Cseh László, a barcelonai világbajnokság második helyezett vegyes úszója harmadik helyezést ért el. Minden résztvevő megtalálja eredményét a www.marathon.hu weboldalon, illetve a keddi Nemzeti Sportban.

Vodafone-öbölátúszás, Balatonfüred-Tihany (a táv: 3.6 km)
Férfiak.
1. Verrasztó Dávid 43:56, 2. Újhelyi Botond 45:47, 3. Cseh László 45:55. Nők. 1. Barsi Claudia 49:38, 2. Verrasztó Evelin 50:00, 3. Nagy-Pál Tímea 50:57

Öbölátúszás: Felfrissülés 3600 méteren
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.08.09
------------------------------------------------------------

Balatonfüreden reggel 9-kor startol a 11. Vodafone-öbölátúszás. Izzasztó hőségben csobbanhatnak a hűsítő habokba a vállalkozók, aztán 3.6 kilométer múlva már vehetik is kézbe a hűsítőket. Ha úszás közben kél el a segítség, az ott horgonyzó vitorlásokról ez is megkapható. A meglepetésre vágyóknak fontos információ, hogy az ajándékpólók átvételére a táv teljesítése jogosít fel… Ha valakinek az úszás élménye önmagában nem elég, akár emelheti is a csapásszámot, hiszen megszámlálhatatlan kategóriában hirdettek versenyt a szervezők. Az időjárás a jósok szerint kiváló lesz, szóval, aki szereti a napsütést és az úszást, annak ott a helye a rajtnál. Ha a záró ceremónia előtt távozik valaki, eredményét még mindig kikeresheti az augusztus 12-i, keddi számunkban.

3600 méter a táv a balatoni versenyen
A cél könnyen belőhető: irány a tihanyi apátság!

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.08.07
------------------------------------------------------------

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Magyar Marathon Klub és a Vodafone. Az apropót az szolgáltatta, hogy vasárnap már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a népszerű öbölátúszást.

Az idén is a Balatonfüred és Tihany közötti 3.6 kilométer lesz a táv. A cél könnyen "belőhető”: csak az apátságot kell figyelni. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 25 rendezvényes sorozatába is beletartozik a verseny, sőt olimpiai ötpróbapontok is szerezhetők. Helyezésétől függetlenül minden induló ajándékokkal gazdagodik. Nevezni - 2500 forint ellenében - szombaton 10-től 18 óráig lehet a helyszínen, valamint másnap (a verseny napján) reggel 8 órától egészen az utolsó indulásig. A célból mindenkit hajóval szállítanak majd vissza az start helyszínére.
Az előrejelzések szerint finoman fogalmazva is nagyon meleg lesz, így a nem különösebben hűvös (25-26 fokosra becsült) Balaton vize is hűsítőleg hat majd. Érdemes megemlíteni, hogy egyénileg, baráti társasággal vagy vállalati csoportban is lehet úszni, hiszen rengeteg kategóriában hirdettek versenyt. (A mobilszolgáltató speciális üzleti ajánlattal is készül a cégesek részére.)
Persze azokra is számítanak, akik csak a lubickolás öröméért indulnak majd. Ha valaki nincs a legjobb kondiban, és esetleg gondjai támadnának a magyar tenger közepén, akkor sem kell pánikba esni, hiszen 100 méterenként árbocos hajókról érkezik majd a segítség. Korhatár hivatalosan nincs, ám a tizennégy éven aluliak kénytelenek vagy nagykorú felügyeletével szelni a habokat, vagy íratniuk kell a szülővel egy "beleegyező papirost”. Vonalkódos rendszerrel lemérik mindenkinek az idejét, ám aki nem várja meg a helyi díjátadást, az sem marad le semmiről. A Nemzet Sport augusztus 12-i számában ugyanis mindenki kikeresheti majd a saját eredményét. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mert több ezer résztvevőt várnak a füredi kiindulópontnál…

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK