FONTOS


 

Úszás. Risztov, Cseh: Dublinon és Madridon át Athénba
Elkezdte a Turi-team

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.09.13
------------------------------------------------------------

A Bp. Spartacus két ékköve, Risztov Éva és Cseh László is elkezdte az olimpiai felkészülést. Athént amúgy a Dublin-Madrid útvonalon közelíti meg a két tehetség, az előbbi városban decemberben rendezik a rövid pályás Európa-bajnokságot, az utóbbiban pedig májusban a nagymedencés Eb-re kerül sor.


Risztov Éva a tavalyi rövid pályás Európa-bajnokságon három aranyérmet nyert, gyanítható, az idén sem akar arany nélkül maradni (fotó: Németh Ferenc)
Turi György, a Bp. Spartacus vezetőedzője tartja: az athéni olimpia áll fókuszban, a két Eb csak a felkészülés egy-egy állomását jelentheti.
"A helyzet ideális, hiszen pont a rövid pályás Eb ideje alatt zárjuk az olimpiai felkészülés első szakaszát, ennek megfelelően tökéletes tesztverseny lehet. Teljes mértékben egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a magyar úszósportnak ott kell lennie az összes rangos versenyen, legyen szó rövid pályáról vagy nagymedencéről. Az már most biztos, Risztov Éva, Cseh László és Reményi Diána ott lesz Dublinban, ám természetesen még másokkal is bővül majd a csapatom.”- mondta Turi.
Mint megtudtuk, Risztov Írországban is számhalmozó lesz, és Cseh sem csak a 400 méter vegyesre koncentrál (ugyebár ebben a számban lett világbajnoki ezüstérmes az amerikai Phelps mögött). Turi szerint nem elképzelhetetlen, hogy 200 méter vegyesen és 200 méter pillangón is rajtkőre áll.
"Dublin egy állomás, ahol megnézhetjük, a korábbiakhoz képest mennyit fejlődtek a versenyzők. Számomra - mint mindig - az időeredmény lesz fontos Írországban, ám azért az sem mindegy, hogy milyen mérleggel zárjuk az eseményt.”- folytatta a főedző.
Tavaly decemberben, a riesai kismedencés kontinensbajnokságon remekeltek a Turi-tanítványok, Risztov három aranyat és egy ezüstérmet nyert, Cseh és Kovács Ágnes pedig bronzérmet hozhatott haza Németországból.
Újdonság a Kőér utcában, hogy Egressy János mellett Polgár Veres Árpád is a Spartacus edzői stábját erősíti a jövőben, és az is eldőlt, hogy az ajkai Nagy Réka (hosszú távú gyorsúszásban Risztov mögött a második számú hazai versenyző) szintén a Spartacus-bázison tréningezik majd.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK